Το πρόβλημα είναι τα σκουπίδια ή οι πολιτικοί μας άρχοντες;

Το πρόβλημα είναι τα σκουπίδια ή οι πολιτικοί μας άρχοντες;

Φεβρουάριος 26, 2015 - 15:45
2 σχόλια

Σκουπίδια κι εκλογές….

Το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν χρειάζεται να το αναφέρει κανείς ιδιαίτερα γιατί το ζούμε ο καθένας κάτω από το σπίτι του. Εκείνος όμως που δεν μπορεί κανείς να μην διαπιστώσει είναι ότι δεν ζούμε σε μια νορμάλ πολιτική περίοδο. Είναι σαν να ζούμε ακόμη σε προεκλογικούς ρυθμούς…. Ειδάλλως με νεοεκλεγμένη την δημοτική αρχή θα όφειλαν όλες οι παρατάξεις να κάτσουν κάτω και να τα βρουν για το καλό των δημοτών τους!!!όπως άλλωστε συμβαίνει τακτικά: οι τόνοι πέφτουν μετά τις εκλογές και αρχίζουν να ανεβαίνουν κανά δυο χρόνια πριν γίνουν οι επόμενες!

Ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα, πατριωτάκια!

Ο δήμαρχος στο δημαρχείο και τρεις φρέλπιδες δήμαρχοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τις εκλογές που (λένε ότι) ξαναέρχονται! Η πολιτική αντιπαράθεση στα ύψη, τα διαδικτυακά τρωκτικά βλέπουν το τυράκι, οι υπάλληλοι έχουν μπερδευτεί με το ποιος είναι τελικά το αφεντικό  και η πόλη ζέχνει, περιμένοντας την απόφαση του ΣΤΕ…
Και τώρα τι γίνεται θα έχουμε εκλογές; Οι επίδοξοι μνηστήρες είναι βέβαιοι πως ναι , διότι λένε ότι μια ίδια τυπική παράβαση σαν αυτή που είχε ο φάκελος της υποψηφιότητας Παυλή οδήγησε στην ακύρωση του συνδυασμού σε άλλη πόλη της Θεσσαλίας…
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μάλλον όχι. Πράγματι οι δύο φάκελοι υποψηφίων δημάρχων πάσχουν από την ίδια τυπική παράλειψη. Ωστόσο ο υποψήφιος δήμαρχος στην Θεσσαλία , εξαιτίας αυτής της τυπικής παράβασης δεν ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος από το πολιτικό δικαστήριο ΠΡΙΝ τις εκλογές. Με απλά λόγια: δεν του επετράπη να κατέλθει καν στις εκλογές!!!Στην δική μας την περίπτωση, όχι απλά ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος ο Παυλής, κέρδισε όμως και τις εκλογές! Σε αυτήν την περίπτωση μόνο ένα ενδεχόμενο υπάρχει επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας: η παράβαση να θεωρείται ουσιαστική και ότι επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην  περίπτωση του δήμου μας; Μάλλον όχι!
Τότε γιατί ακονίζουν όλοι τα μαχαίρια; Ο πρώην δήμαρχος είναι σαφές ότι προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την ομάδα του. Οι άλλοι ποντάρουν ότι στην αναμπουμπούλα …το ατσουάιντερ χαίρεται!!
Και οι πολίτες αδέλφια; Στην καμπούρα τους πέφτουν τα σκουπίδια εκείνων που τους ενδιαφέρει να εκλεγούν κι ας πάει η πόλη… στον διάολο…

Λ.Σ
 

Ειδήσεις: 
Tags: 

2 Σχόλια

Η υποχρέωση να αποδειχθεί ότι η εκλογική παράβαση πρέπει να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα για να αποκλεισθεί ένας συνδυασμός που έχει παράνομα ανακηρυχθεί από το Πολιτικό Δικαστήριο (άρθρο 259 παρ.1 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας) και ο τρόπος με τον οποίο αυτή γίνεται στην απόφαση ΣτΕ 3023/2003 βάσει της οποίας ελπίζει να δικαιωθεί στο ΣτΕ ο κ. Παυλής δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωσή της Τρίπολης και υπό το υφιστάμενο σήμερα Νομικό Πλαίσιο, γιατί αφενός σήμερα δεν δίνεται η δυνατότητα αντιμετώπισης της παράβασης με ένσταση κατά της ανακήρυξης των συνδυασμών και των υποψηφίων προ της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας (που εδίδετο με τις προγενέστερες του Καλλικράτη διατάξεις και αν δεν υποβαλόταν ένσταση κατά της ανακήρυξης των υποψηφίων και των συνδυασμών εντός 5 ημερών και γίνονταν οι εκλογές και διαπιστωνόταν εκ των υστέρων παράβαση κατά την ανακήρυξη τότε όντως θα έπρεπε να αποδειχθεί ότι η παράβαση θα έπρεπε να επηρέασε το αποτέλεσμα ) αλλά την μεταφέρει μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και της ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών και υποψηφίων. Ως εκ τούτου σήμερα αυτονόητα η παράβαση αυτή άσκησε επιρροή στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα (το αλλοίωσε τόσο στον α΄ γύρο όσο και στον β΄ γύρο των εκλογών ιδιαίτερα λόγω της πολύ μικρής τελικά διαφοράς ψήφων) αφού συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία συνδυασμός του οποίου η δήλωση κατάρτισης είναι προδήλως απαράδεκτη (ΣτΕ 3745/2014) αφού είναι ουσιαστικά αδύνατο με το νέο θεσμικό πλαίσιο να αποδειχθεί με άλλον τρόπο - πλην της υποβολής της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης με το πλήρες περιεχόμενο - ποίοι από τους συμμετέχοντες εστερούντο όλων των πολιτικών τους δικαιωμάτων ή συνέτρεχαν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα του άρθρου 14 του Ν. 3852/2010 όταν ειδικά στην περίπτωση των κωλυμάτων σύμφωνα με την ΣτΕ 3745/2014 σκ. 5 «…Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 19 του ν 3852/2010, η οποία προβλέπει το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου, υπηρετεί το σκοπό της ταχείας επεξεργασίας των δηλώσεων υποψηφιότητας από το αρμόδιο πολιτικό πρωτοδικείο, απαλλάσσοντας τους υποψηφίους από την υποχρέωση να αποδείξουν με άλλο, δυσχερέστερο τρόπο τη μη συνδρομή στο πρόσωπό τους κωλυμάτων εκλογής. Συνεπώς, με τις ανωτέρω διατάξεις θεσπίζεται μια υποχρέωση χάριν ενός σκοπού δημοσίου συμφέροντος, οποία τελεί σε αρμονία με τις συνταγματικές διατάξεις περί εκλογών και δεν επιβαρύνει υπέρμετρα τους υποψήφιους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι οφείλουν να τη γνωρίζουν, ενόψει και των αρμοδιοτήτων που επιδιώκουν να ασκήσουν…» και κατά συνέπεια η μη υποβολή της δήλωσης ισοδυναμεί με ύπαρξη κωλύματος και μάλιστα στην περίπτωσή της Τρίπολης όλων των υποψηφίων .

Παρακαλώ, χωρίς περιστροφές και φλυαρία' μπορείτε να μας πείτε το κόστος των ενδεχόμενων εκλογών, ποιός θα το πληρώσει;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.