Πρωτοβουλία Βλάση για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αρκαδία

Πρωτοβουλία Βλάση για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αρκαδία

Ιούνιος 18, 2015 - 19:14
0 σχόλια

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει παράταση της καταβολής των δόσεων και επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης των «πυρόπληκτων δανείων» με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ζητά ο Κώστας Βλάσης με Ερώτηση που κατάθεσε στη Βουλή. Την Ερώτηση συνυπογράφουν και οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Ανδρέας Κατσανιώτης  (Ν. Αχαΐας), Αθανάσιος Δαβάκης (Ν. Λακωνίας), Σίμος Κεδίκογλου (Ν. Ευβοίας) και Κώστας Τζαβάρας (Ν. Ηλείας).

Στην Ερώτηση περιγράφεται η απελπιστική κατάσταση στην όποια βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, στους πυρόπληκτους νομούς της χώρας, οι οποίοι είχαν υποστεί σημαντικές απώλειες και σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση.

Η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων, συνδεδεμένων με έντοκα γραμμάτια και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, το 2007, κρίθηκε ως ένα αποτελεσματικό μέτρο, προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να αποκαταστήσουν τις φθορές που υπέστησαν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα προβλήματα που προκλήθηκαν στις τοπικές οικονομίες από τις πυρκαγιές.

Εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών αποπληρωμής των εν λόγω δανείων, ως απόρροια της παρατεταμένης ύφεσης και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, έχει εκδοθεί, έως σήμερα, σειρά Υπουργικών Αποφάσεων, με τις οποίες καθορίζονταν η παράταση εξόφλησής τους.

Αντίστοιχη Απόφαση καλείται να εκδώσει η σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει τους πληγέντες επιχειρηματίες αλλά και όσους απασχολούνται στις πληγείσες επιχειρήσεις.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.