Πρωτοτυπία στον 5ο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Πρωτοτυπία στον 5ο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Μάιος 13, 2015 - 12:28
0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 από τις 11.30 έως τις 14.30 η παρουσίαση των μαθητικών σχεδίων που έλαβαν μέρος στο 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας.

Τα υποψήφια σχολεία και οι υπεύθυνοι καθηγητές, καθώς και οι τίτλοι του προγράμματος που παρουσίασε κάθε σχολείο παραθέτονται στον παρακάτω πίνακα:

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΙΘ.ΜΑΘ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
 1. Η βιομάζα καταπολεμά την ανεργία ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 14 Δρακόπουλος Ιωάννης ΠΕ19
Κατσούλας Νικόλαος ΠΕ20
Μπάζιου Ιωάννα ΠΕ18.03
Τζιώγας Αναστάσιος ΠΕ17.02
 2. ΚαστανΟραμα 1ο ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ 29 Πολυμενάκος Νικόλαος ΠΕ02
Ορφανού Μαρία ΠΕ09
 3. ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΕΛ Τροπαίων 22 Κατσικερός Μαρίνος ΠΕ19
4. Δημιουργώ νέους καταναλωτές τοπικών προϊόντων 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λεωνιδίου 35 Προφύρη Πολυξένη ΠΕ02
Δολιανίτης Τριαντάφυλλος ΠΕ03
5. ΜΥΡΤΙΛΟ : ΠΗΓΗ ΑΙΩΝΙΑΣ ΝΙΟΤΗΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16 Σόφη Ιωάννα ΠΕ17.05
Μαντζουράνη Ελένη ΠΕ02
Δελή Μαρία ΠΕ11

Οι μαθητές παρουσίασαν στην πενταμελή Επιτροπή του Διαγωνισμού τα φιλόδοξα σχέδιά τους, τα οποία πραγματικά εντυπωσίασαν όλα τα μέλη της Επιτροπής, που αποτελούνταν από τους κ.κ. Μαντά Παναγιώτη, Πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Δεληγιάννη Στεφανία, Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Αγαπήνωρ», Τότση Νικόλαο, Γεν. Γραμματέα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Τζανετοπούλου Ευγενία, Αν. Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και υπεύθυνη του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Γιαννίκου Βασιλική, υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας.

Οι φετινές προτάσεις είχαν ως θέμα και στόχο την «Επιχειρηματικότητα στην Αρκαδία». Η αξιολόγηση και η επιλογή των καλυτέρων ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία για την Επιτροπή, αφού όλες οι εργασίες ήταν για άλλη μία φορά εξαιρετικές. Η Επιτροπή, κατά την αξιολόγηση, έλαβε υπόψη την ιδέα αυτή καθαυτή, την παρουσίαση, την καινοτομία, το ρεαλισμό και την αρτιότητα του σχεδίου κάθε σχολείου. Μετά από σχετική ψηφοφορία και με πολύ μικρές διαφορές, τα αποτελέσματα του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας έχουν ως εξής:
1ο χρηματικό βραβείο: ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ

2ο χρηματικό βραβείο: ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους μαθητές και στα σχολεία σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία και χώρο που θα συμφωνηθεί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θέλει για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το Δ/ντη κ. Γεώργιο Σελίμη, την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας κα. Βασιλική Γιαννίκου και τους υπεύθυνους καθηγητές των σχολείων, που βοήθησαν τα παιδιά σε αυτήν τους την προσπάθεια, για την άριστη συνεργασία και την επιτυχία και του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.