Πρωτοπορεί η περιφέρεια Πελοποννήσου με τα δίκτυα ηλεκτροκινητικότητας (pics,vid)

Πρωτοπορεί η περιφέρεια Πελοποννήσου με τα δίκτυα ηλεκτροκινητικότητας (pics,vid)

Μάιος 04, 2018 - 17:37
0 σχόλια

Την Παρασκευή 4 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια παρουσίαση του έργου EnerNETMob στο πλαίσιο του προγράμματος ΙNTERREG MED σε γνωστό ξενοδοχείο της Τρίπολης.

Επικεφαλής εταίρος των έργων Inherit και EnernetMob τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg – Mediterranean είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς είναι η μόνη Περιφέρεια της Ευρώπης η οποία έχει εγκεκριμένα δύο ολοκληρωμένα προγράμματα τέτοιου μεγέθους ως επικεφαλής.

Να αναφέρουμε ότι συνολικά συμμετέχουν 16 εταίροι και 12 χώρες και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5,7 εκ ευρώ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι επικεφαλής εταίρος της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου «INHERIT» το οποίο έχει να  κάνει με τις βιώσιμες τουριστικές στρατηγικές για την προστασία και αξιοποίηση της Μεσογειακής παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς και της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου.

Από την άλλη πλευρά το «ENERNETMOB» έχει να κάνει με τα Μεσογειακά διαπεριφερειακά δίκτυα ηλεκτροκινητικότητας για συστήματα διατροπικών και υπεραστικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Και τα δύο έργα, υπηρετούν τη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων πολιτικών, καθώς επίσης την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών της, και συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg-Mediterranean, και έχουν τετραετή διάρκεια (2018-2022).

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ.  Γιάννη Μαρδίκη, υπεύθυνου επικοινωνίας του προγράμματος και την Ρομπέρτα Αλέξια, υπεύθυνη του προγράμματος interreg med.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επικεφαλής εταίρος στο EnernetMob η Περιφέρεια Πελοποννήσου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.