Πρωτοφανής χαλαζόπτωση κατέστρεψε τις καλλιέργειες της Τεγέας (pics,vid)

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση κατέστρεψε τις καλλιέργειες της Τεγέας (pics,vid)

Σεπτέμβριος 12, 2018 - 13:57
0 σχόλια

Δοκιμάζονται οι αντοχές των παραγωγών της Τεγέας για ακόμα μία φορά, καθώς το χαλάζι ήρθε ξανά για να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ντομάτες, σπανάκι, αμπέλια, μήλα, αχλάδια και πολλά ακόμα κηπευτικά καταστράφηκαν από το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού που έπεσε το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου στον κάμπο της Τεγέας. 

Ρίζες, Μαγούλα, Γαρέα, Στάδιο, Κερασίτσα είναι μερικά από τα χωριά από τα οποία πέρασε το χαλάζι και δεν άφησε τίποτα όρθιο. Το δυστύχημα είναι ότι η παραγωγή των προϊόντων ήταν έτοιμη για συγκομιδή και τώρα οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είδαν το βιος τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Ήταν ξαφνικό το χαλάζι, δεν περιμέναμε να έχει αυτό το μέγεθος και αυτή την έκταση, ούτε τα πανιά δεν κατάφεραν να σώσουν τίποτα

Οι παραγωγοί αναμένουν τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής έτσι ώστε να κάνουν τις δηλώσεις και να αποζημιωθούν. Όπως ανέφεραν στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr, ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από προηγούμενες καταστροφές. 

Ποτέ ο ΕΛΓΑ δεν μας έχει αποζημιώσει στο ακέραιο. Πάντα μας αδικεί

Τέλος, οι παραγωγοί ζητούν από τους αρμόδιους να προχωρήσουν στον καθαρισμό των ρεμάτων καθώς η πυκνή βλάστηση θα προκαλέσει μεγάλα πρόβλημα σε μια επόμενη νεροποντή.

Έ.Κ
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Xαλαζόπτωση κατέστρεψε τις καλλιέργειες της Τεγέας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.