Πρωτοφανείς καταστροφές από το χαλάζι σε Βούρβουρα και Αλεποχώρι (pics,vid)

Πρωτοφανείς καταστροφές από το χαλάζι σε Βούρβουρα και Αλεποχώρι (pics,vid)

Ιούνιος 12, 2017 - 17:48
0 σχόλια

Χωρίς προηγούμενο,  χαρακτήρισαν την χαλαζόπτωση που έπληξε τα Βούρβουρα και τα γύρω χωριά, οι κάτοικοι, κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή της πατάτας, των κάστανων, κερασιών και των

άλλων δέντρων και κηπευτικών που υπάρχουν στην περιοχή. 

Εκτός από τα Βούρβουρα, το Αλεποχώρι και τα γύρω χωριά έχουν υποστεί καταστροφές. Να επισημάνουμε όμως ότι οι καστανιές έχουν πληγεί και από την σφήκα η οποία καταστρέφει τα δέντρα και είναι ένας «δύσκολος» εχθρός για τους παραγωγούς.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου υπήρξε μεγάλη χαλαζόπτωση η οποία διήρκησε 3 ώρες και στο πέρασμά της δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Όπως ανέφεραν οι παραγωγοί, η καταστροφή είναι ολική και δυστυχώς η πατάτα των Βουρβούρων η οποία είναι πολύ φημισμένη, για εφέτος δεν θα έχει επαρκής παραγωγή, με τους παραγωγούς να έχουν έρθει σε απόγνωση. 

Στα Βούρβουρα την Δευτέρα 12 Ιουνίου βρέθηκε ο Ηλίας Αγγελόπουλος, προϊστάμενος του καταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει αποζημίωση στους παραγωγούς που έχουν καστανιές.

Οι ζημιές είναι σημαντικές σε όλες τις καλλιέργειες και ασφαλιστικά καλύπτονται όλες εκτός της καστανιάς

 

Επίσης οι παραγωγοί είπαν ότι αυτή η πρωτοφανής καταστροφή δεν θα επουλωθεί μόνο με τις αποζημιώσεις, καθώς θα δυσκολευτούν να ξαναβρούν φυτά, επίσης τα χρέη τους τρέχουν, προτείνοντας να παγώσουν τα χρέη των αγροτών που έχουν πληγεί. Επίσης κάτι πρέπει να γίνει και με τον ΦΠΑ, είπαν.

Να παγώσουν τα χρέη μας στις τράπεζες και τους προμηθευτές για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε

Κοντά στους παραγωγούς βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο αντιδήμαρχος δήμου Τρίπολης Γιώργος Μπένος, ο αντιδήμαρχος Σ. Παπαδημητρίου, οι οποίοι από την θέση τους ανέφεραν ότι η περιφέρεια και ο δήμος θα επέμβουν στους δρόμους οι οποίοι έχουν επίσης πάθει ζημιές και θα ασκήσουν τις όποιες πιέσεις μπορούν για να αποζημιωθούν οι αγρότες.
 

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε απόγνωση οι παραγωγοί πατάτας στα Βούρβουρα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.