Πρωτοβουλίες και δράσεις για την τουριστική προβολή της ορεινής Αρκαδίας

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την τουριστική προβολή της ορεινής Αρκαδίας

Μάρτιος 02, 2012 - 21:17

Για δύο μέρες τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφτούν περιοχές των δήμων Τρίπολης- Γορτυνίας

Διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Αρκαδίας Κώστας Μαρινάκος, πραγματοποιούν τουριστικοί πράκτορες από γραφεία της χώρας στην ορεινή Αρκαδία με σκοπό να γνωρίσουν τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής αλλά κυρίως με σκοπό να συνάψουν συνεργασίες και συμφωνίες με τοπικούς επιχειρηματίες του τομέα του τουρισμού.

Η πρωτοβουλία για την φιλοξενία αρκετών τουριστικών πρακτόρων ανήκει στην Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας και πραγματοποείται με την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και των δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας. Σκοπός να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της ορεινής Αρκαδίας σε μία περίοδο που είναι "η πιο δύσκολη των τελευταίων 50 χρόνων" σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων. Ενώ στις προθέσεις του Επιμελητηρίου στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα μέλη του και την περιοχή είναι να γίνει αντίστοιχη επίσκεψη και στην Κυνουρία σε συνεργασία με τους δύο δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Γιάννης Μπουντρούκας.

Η ενέργεια αυτή είναι από τις πρώτες ενέργειες των ξενοδόχων Αρκαδίας, αφού θα ακολουθήσουν και συμμετοχές σε εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς και συνεργασίες με τους άλλους δήμους. Ο κ. Μαρινάκος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της διήμερης επίσκεψης των τουριστικών πρακτόρων ενώ σημείωσε πως η φιλοξενία τους γίνεται δωρεάν από τους ξενοδόχους της περιοχής.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε πως η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια των δράσεων στις οποίες έχει προβεί ο δήμος για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της ορεινής Αρκαδίας που παρόλο που είναι ξεχωριστό δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η προσπάθεια του δήμου.

Σήμερα έγινε η υποδοχή των τουριστικών πρακτόρων στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Μαίναλο στην Τρίπολη όπου τους έγινε και μία παρουσίαση της γενικότερης κατάστασης που υπάρχει στην Αρκαδία στον τουριστικό τομέα.

Δείτε και σε βίντεο τις συνεντεύξεις των Γιάννη Μπουντρούκα, Γιάννη Σμυρνιώτη και Κώστα Μαρινάκου καθώς και αποσπάσματα από την υποδοχή των τουριστικών πρακτόρων στο ξενοδοχείο Μαίναλο στην Τρίπολη.

Τα υπόλοιπα βίντεο στις παρακάτω διευθύνσεις.

http://www.youtube.com/watch?v=hMFuiecPIjI

http://www.youtube.com/watch?v=X5MpBDyhhw8

http://www.youtube.com/watch?v=-faKj2fxy3E

Video: 

youtube://v/MbBzAEg3hqM

youtube://v/k1jHbCl1sE8

youtube://v/lUqWv7Hs2kE