Πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπαιδα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της Τρίπολης (pics,vid)

Πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπαιδα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της Τρίπολης (pics,vid)

Οκτώβριος 11, 2018 - 15:22
32 σχόλια

Πρώτο κουδούνι χτύπησε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στο 9ο δημοτικό σχολείο Τρίπολης για τα προσφυγόπαιδα που φιλοξενούνται στην Τρίπολη μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο το ArcadiaPortal.gr τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα είναι 60 τον αριθμό και θα χωριστούν σε 4 τμήματα. Οι ηλικίες τους ξεκινούν από τα 6 και φτάνουν έως τα 15 έτη. (δείτε ΕΔΩ)

Το ωρολόγιο πρόγραμμά τους θα είναι απογευματινό και θα ξεκινά από τις 14:00 έως τις 18:00.

Η σημερινή πρώτη μέρα ήταν μία μέρα καλωσορίσματος, με τους υπεύθυνους το προγράμματος αλλά και με τις δασκάλες να καλωσορίζουν τους μαθητές στο νέο τους σχολείο.

Τα παιδιά ήταν όλα ευδιάθετα και έτρεχαν στο προαύλιο, παίζοντας κυνηγητό, αναμένοντας να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πετρόπουλου, του διευθυντή πρωτοβάθμιας κ. Γκέσουρα, του  κ. Μαρίνη Μπερέτσου γενικού διευθυντή της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, επίσης του συντονιστή του προγράμματος κ. Μεταξά Σωκράτη και τέλος του αντιδημάρχου υπεύθυνου για θέματα παιδείας κ. Βρέντα.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Tα προσφυγόπαιδα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της Τρίπολης


32 Σχόλια

Αγιασμός;

Ηξερα οτι οι αριστεροι ηταν σταλινοτσολιαδες. Προσφατα για να διατηρηθουν στην εξουσια εγιναν αμερικανοτσολιαδες και γερμανοτσολιαδες. Εσχατως κ επειδη απεδειξαν οτι μισουν την ελλαδα εγιναν και ισλαμοτσολιαδες κ επανεποικησαν την πελοποννησο με ισλαμοταλιμπαν. Μας υπενθυμιζουν λοιπον οτι μαζι με τους λαθρομεταναστες πρεπει να πεταξουμε εκτος ελλαδας κ οριστικα και ολους τους αριστεραντζες. Ετσι Κε Βρεντα ?

Γιατί να κάνουν αγιασμό; δεν είναι όλοι οι άνθρωποι χριστιανοί. πρέπει με το ζόρι να πιστεύουν όλοι το ίδιο;

Εσένα τι σε κόφτει? Πουλάς βασιλικούς με το μάτσο και αγχώθηκες για το τζίρο?

@ 16:26 16:33 Ο αγιασμός γίνεται γισ να δείχνει ποιος έχει το πάνω χέρι. Και εκεί που γίνεται δεν ρωτάνε κανέναν.Αν λοιπόν δεν γίνει εδώ πρέπει μα καταργηθεί πσντού. Πρόσχημα υπάρχει, τα ντουβάρια και οι δάσκαλοι

Δούλεμα ψιλό γαζί Πουλάνε μόρφωση στα προσφυγόπουλα για να δείξουν ευαισθησία ΝΤΡΟΠΗ αφήστε τα παιδάκια να πάνε σχολείο χωρίς κάμερες ΚΑΙ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

"Ο αγιασμός γίνεται για να δείχνει ποιός έχει το πάνω χέρι." / Το βάθος του θρησκευτικού σας αισθήματος με αποστομώνει, δεν έχω να πώ τίποτα.

Ρε γνωστέ και μη εξαιρετέε πανύβλακα APOTROPEA SXOLIA, η λέξη "ανεξιθρησκία" σου λέει τίποτα; Το ίδιο ισχύει και για το βλακόμετρο το "Σύντροφο προβατοκράτορα". Αφού στην πλειοψηφία τους δεν ασπάζονται το χριστιανισμό, ρε μπετόβλακες, γιατί να υποχρεωθούν να κάνουν αγιασμό; Επειδή θέλετε εσείς και ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι όμοιοί σας τσιμεντόλιθοι;

Αίσχος!!!!!! μέχρι πριν λίγες ημέρες ο Γκέσουρας έλεγε ότι τα παιδιά άνω των 12 δε θα μπουν στο δημοτικό αλλά σε ειδικές τάξεις σε γυμνάσιο! τι δουλειά έχουν τα 15χρονα με παιδιά 6-7-8-9-10 χρονών? Και μην ξεχνάμε ότι 2 με 3 μμ είναι και το ολοήμερο του πρωινού σχολείου στον ίδιο χώρο. Εσύ Βρέντα σε άρθρο του Arcadia portal παλιότερα έλεγες ότι περιμέναμε 300 Χριστιανούς πρόσφυγες! Καθαρίστρια όπως είναι υποχρεωμένοι να στείλουν γιατί δεν έχουν βάλει ακόμα?

@20:40 Τα σχολεία διέπονται από μια διαδικασία. Εκεί που γίνεται κακώς γίνεται αλλά αφού δεν γίνεται παντού υπάρχει πρόβλημα. Οποιος θέλει αγισσμό μπορεί να πάει στο παπαδαριό. Αλλά όχι μαγκιά μόνο όπου μας παίρνει!

Τη διευθύντρια δεν τη βλέπω στη πρώτη σειρά. Που να είναι; Ούτε κανένα από το σύλλογο γονέων, ούτε εκπαιδευτικούς, ούτε από το σύλλογο δασκάλων Τρίπολης. Γιατί άραγε; Μου άρεσε δε, και αυτό που είπε ο κοντός με τη γραβάτα: Κοινές δράσεις με άλλα σχολεία. Γα να δούμε τι "παιδαγωγικός σχεδιασμός" υπάρχει με το σχολείο του αρχισυνδικαλιστή???

Σε οποιον αρεσουν οι προσφυγες οι μεταναστες και οι Λ Α Θ Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ν Α Σ Τ Ε Σ να τους παρει Σ Π Ι Τ Ι ΤΟΥ. Οι Ελληνες φορολογουμενοι δεν πληρωνουν γι αυτους.... οι καλπες ομως ειναι κοντα

23:15 οι Έλληνες φορολογούμενοι, στην πραγματικότητα, δεν πληρώνουν γι αυτούς μιας και τα λεφτά έρχονται ακόμα απ την ΕΕ. Πολλοί Έλληνες φορολογούμενοι, όμως, αμείβονται απ αυτούς, είτε για τα σπίτια που νοικιάζουν είτε για τα αγαθά που τους πουλάνε. Αυτό για να ξεκαθαρίσουμε ποιος πληρώνει και ποιος καρπώνεται. Από κει και πέρα, κι εγώ μαζί σου. Διαφωνώ κάθετα με την απόφαση να μας φέρουν λαθρομετανάστες οι οποίοι προτιμούν να μεταναστεύσουν αντί να κάτσουν και να ξαναχτίσουν την πατρίδα τους.

Ανώνυμε 23:15 από τα 2 που χρειάζονται ετησίως η Ελλάς δίνει το 1δισ από ίδιους πόρους. Το άλλο 1δισ δίνει η ΕΕ. Πάντως να είναι καλά τα παιδάκια και του χρόνου στην πατρίδα τους εύχομαι. Ήδη ο Άσαντ κάλεσε για αρχή 1εκατ. λαθρομετανάστες να επιστρέψουν. Μία πατριωτική ελληνική κυβέρνηση θα τους επαναπατρίσει.

Η ανωτέρα διοίκηση ταγμάτων αμερικανοευζώνων Πελοποννήσου ανέθεσε αποστολή ''λαγός του συστήματος'' στους apotropea sxolia και σύντροφο προβοκράτωρ για να καταργηθεί ο αγιασμός στα σχολεία.

Η ευρωπαικη ενωση που βρισκει τα χρηματα; μα φυσικα απο τους φορολογουμενους..... εκτος αν νομιζεις οτι τα χαριζουν οι τραπεζες αγαπητε 10:25

ο παυλής θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος που ξαναέφερε την μαντίλα στην τρίπολη, για τίποτε άλλο δεν θα τον θυμόμαστε. έχουν εμβολιαστεί τα παιδιά αυτά? οι γονείς τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά λιποτάκτες που λατρεύουν τον καπιταλισμό και τις ανέσεις αντί να μείνουν και να πολεμήσουν προτίμησαν μια άλλη χώρα.

17:24 Εσύ δηλαδή στη θέση του με γυναίκα και παιδιά θα έμενες να πολεμήσεις, αντί να αναζητήσεις ένα καλύτερο αύριο για σένα και την οικογένειά σου. Α' μωρή κότα λειράτη. Μαχητή του πληκτρολογίου, του τσιγάρου και του φρέντο. Ουστ, ιδεαλιστή της φάπας

@ 21: 52 Δηλαδή μας λέτε, πως η όποια κυβέρνηση σε αυτό το σταυροδρόμι, είτε πρέπει να συγκρουστει κατα μέτωπο με μεγάλο μέρος της κοινωνίας καταργόντας εν μία νυκτή τον αγιασμό από παντου, είτε πρέπει να αγιάσει με το ζόρι τους μουσουλμάνους όλους. Η διπλωματική σας δεινότητα είναι σπάνια, σας προτείνω στο εξής να υπογράφετε ώς πρέσβης αντί για προβοκάτορας...

οι παππούδες μας με τόσους πολέμους και δυστυχίες δεν έτρεξαν να πάνε σε άλλες χώρες μετά τον β ΠΠ πολέμησαν και στήθηκαν ξανά στα πόδια τους. αλλά τι περιμένες από σαλτιμπάγκους σαν και του λόγου σου που αντικαταστήσατε το προλεταριάτο με εξαθλιωμένους "πρόσφυγες". από πότε το πακιστάν έχει πόλεμο και δεν το ξέρουμε άραγε

@ 18:05 - Για να πίνεις εσύ τις καφεδιές σου στη Τριπολιτσά (ή όπου αλλού) κάποιοι θυσίασαν τη ζωή του και τις οικογένειές τους. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το είχαν κάνει αν ήξεραν σε τι @#*&^ θα άφηναν τον ελευθερωμένο τόπο...

ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΨΥΧΗ 18:05

από τα 22 εκατομμύρια σύριους τα 4 είναι πρόσφυγες κλπ. πολλοί από αυτούς ξαναγυρνάνε στα μέρη τους. οι υπόλοιποι είτε γιατί στήριξαν τους τζιχαντιστές έμμεσα ή άμεσα είτε γιατί θέλουν τα επιδόματα έτρεξαν να φύγουν και είναι να κάνουν τα πάντα για τα λεφτά και μόνο, οι γονείς αυτών που βρίσκονται στην πόλη μας και αλλού δεν αναγνωρίζουν την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας τους και βολεύονται με τα επιδόματα που πληρώνουμε όλοι μας μέσω της εε

18:05 δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας να σε βρω από κοντά και να δούμε ποιος θα κρύβεται πίσω από πληκτρολόγια. τρέξε τώρα να πάρεις κανά μεροκάματο από καμιά ΜΚΟ του σόρος.

δεν είναι παράτυποι μετανάστες αλλά λαθροεισβολείς και μάλιστα όλοι τους έχουν ή είχαν σχέση με τον "ελεύθερο συριακό στρατό" το μακρύ χέρι του σιωνισμού και του νατο. άσαντ γερά και πάτα τους τον σβέρκο!

20:23 Αυτό λέω κι εγώ. Δυστυχώς..Και μην πολεμάς πολύ από τον καναπέ, γιατί εκτός του ότι θα πιαστεί ο κ@λος σου από το καθησιό, θα σου φύγει και 'κανας πόντος από το καινούργιο σου καλσόν..

21:30/18:05 ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΟΠΡΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑ

όποιος νοικιάζει σπίτια σε ισλαμοταλιμπάν είναι εχθρός του λαού και της πατρίδας

11:43 Εγώ νοικιάζω, εσύ πάρε φόρα από τον Αγιο-Θόδωρα και έλα μα μου τα κλ@$€ι$...

01/20 Ώπα ρε συ χαριτόβρυτε μελίρρυτε φιλόσοφε του πληκτρολογίου! Πολλοί πλακώσατε εδώ μέσα και δεν σας χωράει το portal! Κατουράτε ρε και λίγο!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.