Το πρώτο χτύπημα στη χώρα του «κονέ»

Το πρώτο χτύπημα στη χώρα του «κονέ»

Φεβρουάριος 23, 2015 - 19:47
0 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Χρόνια τώρα αποκαλώ την Ελλάδα ως την χώρα του «κονέ». Με απλά παραδείγματα ακούς το κόσμο συνεχώς να λέει... βρήκα δουλειά από ένα «κονέ», μπήκα στο club γιατί είχα «κονέ», πήρα φθηνότερα σπίτι, αυτοκίνητο, δερμάτινο σακάκι γιατί είχα «κονέ» κτλ. Ο Έλληνας γουστάρει να δείχνει ότι ότι έχει υψηλές γνωριμίες για να αντισταθμίζει την έλλειψη της ικανότητας του να καταφέρει κάτι μόνος του.

Αυτό λοιπόν, γινόταν και με τον στρατό. Εκεί το «κονέ» άλλαζε όρο και ήταν το γνωστό βύσμα. Αν ο πατέρας σου ήταν σφουγγοκωλάριος κάποιου πολιτικού, ο γιόκας περνούσε φίνα στην Αθήνα ή σε στρατόπεδο κοντά στο σπίτι του. Και αν ο πατέρας σου ήταν ένας περήφανος άνθρωπος που δεν ήθελε να υποχρεωθεί σε κανένα, τότε δεν είχες καμία τύχη και θα γνώριζες από κοντά τα «στούκας» (= κουνούπια του Έβρου).

Για όσους πέρασαν από τον Έβρο γνωρίζουν ότι το κακό δεν είναι το κρύο και τα κουνούπια αλλά το ότι δεν μπορείς να πάρεις ούτε μια έξοδο και πολύ δύσκολα μια άδεια. Και αυτό γιατί έχουν μαζευτεί τα βύσματα και φυλάνε το πεντάγωνο, τα νοσοκομεία της Αθήνας, την αεροπορία της Τρίπολης (σε τοπικό επίπεδο) μήπως γιατί... κινδυνεύουν από τους Τούρκους περισσότερο από τον Έβρο!; Αν τα βύσματα αυτά ήταν στον Έβρο η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη για όλους. Θα έβγαιναν καλύτερα οι υπηρεσίες, θα έπαιρνε ο φαντάρος άδεια, θα έβγαινε βόλτα να τονώσει και την οικονομία των ακριτών. 

Και εδώ έρχεται ο Πάνος Καμμένος να σπάσει αυτό το κατεστημένο. Όσα και να του έχει καταλογίσει ο κόσμος, οι εφημερίδες, το διαδίκτυο κτλ για άλλες ενέργειες του, ο νέος υπουργός άμυνας αξίζει πολλά μπράβο για αυτή την ενέργεια και ελπίζω να μην είναι απλά υποσχέσεις και να το συνεχίσει γιατί δεν μπορεί και στο στρατό να γίνονται διακρίσεις. Δεν μπορεί και εκεί να νιώθεις την αδικία και να αντιμετωπίζεσαι σαν πολίτης Β' κατηγορίας. Στα μάτια μου έγινε επιτέλους το πρώτο χτύπημα στη χώρα του «κονέ».

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.