Πρωτιά για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Πρωτιά για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Ιούλιος 30, 2014 - 16:34
0 σχόλια

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας κατέχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες.

Από τα 643, συνολικά, τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, μέχρι  28 Ιουλίου 2014, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Α.Δ. έχει ήδη προχωρήσει στην κατεδάφιση των 170. Συγκεκριμένα, οι κατεδαφίσεις που πραγματοποιήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι: Αιτωλοακαρνανία 18, Αργολίδα 4, Αρκαδία 27, Αχαΐα 40, Ζάκυνθος 1, Ηλεία 7, Κέρκυρα 9, Κεφαλληνία 24, Κορινθία 14, Λακωνία 29 και Μεσσηνία 3.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες κατεδαφίσεων, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ), ενώ επίκεινται και νέες, για την πιο γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης των αιγιαλών.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που υλοποιούνται τώρα, είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν, από Περιφέρειες και Νομαρχίες, ακόμη και προ 20ετίας.   

Σχολιάζοντας την πρωτιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.&Ι. στις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου, ανέφερε:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους προϊσταμένους και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, όχι μόνο γιατί κατάφεραν, με τον προσωπικό τους μόχθο, να καταστήσουν την υπηρεσία την πιο δραστήρια στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε όλη τη χώρα, αλλά και γιατί έχουν προτείνει και υλοποιούν τις κατεδαφίσεις με συγκεκριμένο πιλοτικό τρόπο ιεράρχησης.
Οι εποχές που ο καθ’ ένας μπορούσε να αυθαιρετεί, για ίδιο όφελος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στη φύση, έχουν παρέλθει οριστικά. Θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία προσβάλλει την αισθητική των παραλιών των αιγιαλών και άλλων περιοχών φυσικού κάλους, που είναι περιουσία όλων μας και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές». 

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.