Πρώτη συνάντηση Δήμου - Πολιτιστικών Συλλόγων για το Καρναβάλι Βόρειας Κυνουρίας

Πρώτη συνάντηση Δήμου - Πολιτιστικών Συλλόγων για το Καρναβάλι Βόρειας Κυνουρίας

Φεβρουάριος 16, 2019 - 18:41
0 σχόλια

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του Δημάρχου, ανάμεσα στον Δήμαρχο κο Μαντά, εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων Άστρους, Αγίου Ανδρέα και Κορακοβουνίου και την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου, κα Κούβαλη, με θέμα την οργάνωση της συνεργασίας, τον καθορισμό των εργασιών και της προετοιμασίας  των καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στον Δήμο μας, το διήμερο της Αποκριάς 9 και 10 Μαρτίου 2019.

Το περσινό επιτυχημένο εγχείρημα της συνεργασίας πολλών ατόμων που ανήκουν σε διαφορετικούς συλλόγους για την ενιαία προβολή των κατά τόπους καρναβαλικών εκδηλώσεων υπό τη σκέπη του καρναβαλιού βόρειας Κυνουρίας 2018 δημιούργησε μια νέα παρακαταθήκη στον ετήσιο πολιτιστικό χάρτη του δήμου μας. 

Υπηρετώντας τον ίδιο στόχο και φέτος το καρναβάλι του 2019 θα εκτυλιχτεί σε τρία διαφορετικά χωρικά και χρονικά σημεία, όμως θα είναι ένα. Θα Ξεκινήσει στο Άστρος το απόγευμα του Σαββάτου, θα συνεχίσει στον Άγιο Ανδρέα το απόγευμα της Κυριακής, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ στο Κορακοβούνι.

Αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ο δήμος σε συνεργασία µε τους πολιτιστικούς συλλόγους αναλαμβάνει την στήριξη των δράσεων και των παραδοσιακών δρώμενων της αποκριάς που διοργανώνονται στα χωριά μας ελπίζοντας να αγκαλιαστούν από όλους, µικρούς και µεγάλους, δηµότες αλλά και επισκέπτες.

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο, οι καρναβαλιστές και οι κατασκευαστές αρμάτων, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους,  στη βάση ενός όμορφου και άδολου συναγωνισμού. Γι’ αυτό φέτος αποφασίστηκε ύστερα από  εισήγηση των συλλόγων να μην επαναληφθεί η θέσπιση βραβείων, γιατί το ζητούμενο δεν είναι ο ανταγωνισμός αλλά η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας.

Η  εκτέλεση κάθε συλλογικού έργου απαιτεί την κινητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των πολιτών οι οποίοι επενδύοντας στο παρόν και στο μέλλον με σύνθεση, συνεργασία και σχέδιο μπορούν να επιτύχουν ακόμα και το ανέφικτο. Αν όλες οι δυνάμεις του τόπου μας κινηθούμε στην κατεύθυνση  υπέρβασης του ατοµικισµού που κυριαρχεί στη σύγχρονη εποχή, ξεπερνώντας ό,τι μας χωρίζει και αναδεικνύοντας όσα μας ενώνουν, όπως είναι οι παραδόσεις μας και ο πολιτισμός μας θα θέσουμε γερές βάσεις για ακόμα καλύτερη ανάδειξη της φυσιογνωμίας της περιοχής μας στο μέλλον.

Αναζητώντας λοιπόν µια απόδραση γέλιου και ζεστής επικοινωνίας µε όλους τους πολίτες και επιδιώκοντας το αντάµωµα των τοπικών κοινωνιών  µε εφόδια τον εθελοντισµό και την κοινωνική προσφορά, καλούµε όλους τους πολίτες να πάρουν ενεργά µέρος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που πραγµατοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου µε κέφι, διάθεση και χαµόγελο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.