Πρώτη γνωριμία του Παναγιώτη Νίκα με τη Βόρεια Κυνουρία (vid)

Πρώτη γνωριμία του Παναγιώτη Νίκα με τη Βόρεια Κυνουρία (vid)

Φεβρουάριος 22, 2019 - 20:41
11 σχόλια

Στο Άστρος βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, σε μια πρώτη και «ήσυχη», θα λέγαμε, συνάντηση γνωριμίας.

Ο κ. Νίκας όταν έφθασε, απευθύνθηκε άτυπα στο ακροατήριο, αναφερόμενος στα κοινά ζητήματα, όπως είπε, που ως δήμαρχος Καλαμάτας αντιμετωπίζει με τον δήμαρχο της Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά, όπως είναι τα σχολικά γεύματα που και οι δύο Δήμοι προσφέρουν, αλλά και τα απορρίμματα: «Τραβάω των παθών μου τον τάραχο, όπως και ο δήμαρχος εδώ.  Η πόλη στην οποία έχω την τιμή να είμαι δήμαρχος έχει 100 σχολεία με 15.000 παιδιά, το κράτος δίνει το 1/3 από αυτά τα οποία απαιτούνται. Μετά, έχουμε το μεγάλο ζήτημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και εσείς εδώ. Μας κοστίζει 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο και έχουμε γίνει χωματερή».

«Εμείς οι αυτοδιοικητικοί είμαστε οι άνθρωποι της συνεννόησης, του διαλόγου. Θα κουβεντιάσουμε με οποιονδήποτε βουλευτή από όπου κι αν προέρχεται. Έχω κάποιες σκέψεις μαζί με τους συνεργάτες μου, θα κάνουμε κάποια πράγματα που θα συναποφασίσουμε για τα μεγάλα και τα σπουδαία, γιατί για αυτό είναι η Περιφέρεια».

Η Περιφέρεια δεν καπελώνει τον δήμαρχο. Όλοι οι άλλοι είμαστε βοηθοί. Το Α και το Ω είναι τι κάνει ο δήμαρχος.

Ακολούθως, ο κ. Νίκας έδωσε τον λόγο στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τον συνδυασμό του και πρώην δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Μανώλη Σκαντζό.

Ο κ. Νίκας είναι ένας από μας. Είναι άνθρωπος που μιλάει με τον καθένα.

«Θέλουμε στην Περιφέρεια να δώσουμε μια νέα πνοή, από αυτό το τέλμα που υπάρχει σήμερα. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για τη φιλοξενία, τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Καμπύλη, τους συνυποψηφίους μου Παναγιώτη Μπούρα, Χρήστο Λαμπρόπουλο, Γ. Κατσίρη, τη Μαρία Δουρίδα, τον Γιώργο Δαλιάνη, πρώην δήμαρχο, τον Κώστα Βλάση, τον βουλευτή Αρκαδίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Σκαντζός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους κατεβαίνουν υποψήφιοι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνυποψήφιοί του, αναφέροντας κατ’ αρχάς ότι η Αρκαδία είναι τελευταία σε επισκεψιμότητα, και ότι η Αρκαδία έχει μείνει πίσω, παρά το γεγονός ότι η Αρκαδία είναι η έδρα της Περιφέρειας. Ακολούθως, επιτέθηκε ευθέως στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη:

Ο Πέτρος Τατούλης ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Αλλά σε οκτώ χρόνια εξήγγειλε πάρα πολλά έργα, αλλά το αποτέλεσμα είναι μηδενικό. Στην Αρκαδία είμαστε οι τελευταίοι.

«Δυστυχώς και στη διοίκηση και στη διαχείριση, τα πράγματα για την Περιφέρεια δεν είναι καθόλου καλά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξελίχθηκε στον τομέα των έργων σε μια οικογενειακή υπόθεση. Το θέμα της ηθικής στην πολιτική για τη δική μας την παράταξη είναι καίριο», υπογράμμισε ο κ. Σκαντζός.

Ο πρώην δήμαρχος κατηγόρησε, ακόμα, την περιφερειακή αρχή για κακοδιαχείριση για το έργο του λιμένα Παραλίου Άστρους, λέγοντας ότι το Δημόσιο ζητεί από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας 4 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο κ. Σκαντζός μίλησε για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της ΣΔΙΤ, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη ότι κρίθηκε ως ανίκανος και αναποτελεσματικός, επειδή το έργο δεν ολοκληρώθηκε - λησμονώντας, ασφαλώς, να αναφέρει τα εμπόδια που τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η κυβέρνηση έβαλαν.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς καλωσόρισε τον Παναγιώτη Νίκα, αναφέροντας ότι όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχει μαζί του, είναι εξαιρετικοί. Του ευχήθηκε καλή επιτυχία και επεσήμανε ότι όσοι υποψήφιοι περιφερειάρχες περάσουν από τη Β. Κυνουρία πρέπει να ενσωματώσουν στον λόγο τους την ανάγκη της συναίνεσης ανάμεσα σε Δήμους και Περιφέρεια, προκειμένου να μην υπάρχουν κόντρες που «καταλήγουν στην καμπούρα του κάθε δημότη».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Κυνουρίας Γ. Καμπύλης έπλεξε το εγκώμιο του υποψήφιου περιφερειάρχη, λέγοντας ότι το να βγαίνεις δήμαρχος επί τρεις θητείες δεν είναι τυχαίο.

Ο κ. Νίκας, λαμβάνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τον Κώστα Βλάση και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του από το μικρό χωριό από όπου κατάγεται ως τον δημαρχιακό θώκο.

Με πνεύμα φανατισμού δεν οδηγούμαστε πουθενά. Να συνεργαστούμε και με αυτούς που πολιτικά είναι απέναντί μας.

Στη συνέχεια, είπε ότι ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συγκρουσιακές καταστάσεις.

Μετά, αναφέρθηκε στην Αρκαδία ως παγκόσμια λέξη και παγκόσμια ιδέα, λέγοντας, στον αντίποδα, ότι η Αρκαδία έχει τα περισσότερα προβλήματα ως Νομός. «Μπορεί να ανεχτούμε η Αρκαδία να μην έχει την πορεία ανάπτυξης που της ταιριάζει;».

Με ρουσφέτια και με χρήματα-χαρτοπόλεμο, ανάπτυξη δεν γίνεται. 100 εκατ. ευρώ από το λιγνιτόσημο στη Μεγαλόπολη, πού πήγαν;

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην ανεργία της Περιφέρειας, στη μη αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, στη γήρανση του πληθυσμού, και στο ΕΣΠΑ, επαναλαμβάνοντας ότι η Πελοπόννησος έχει μόλις 17% απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, ενάμιση χρόνο προτού τελειώσει το πρόγραμμα.

Δεν έχω καμία πολιτική και πρακτική σχέση με τον Πέτρο Τaτούλη.

Ο κ. Νίκας, είπε, ακόμη, ότι έχει χτυπηθεί «ανελέητα» από το 2011, αναφέροντας ότι δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, αλλά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με επιτόκιο 2%. Και ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του, προκειμένου να υπογραμμίσει τις διαφορές του με τον νυν περιφερειάρχη.

Ο περιφερειάρχης δεν είναι για να φτιάχνει μάντρες και τοιχία, είπε, για να στηλιτεύσει τα μικρά έργα που αναλαμβάνει η περιφερειακή αρχή.

«Πώς θα σας φαινόταν αν τα παιδιά μου, μηχανικοί, έπαιρναν έργα με λεφτά της Περιφέρειας; Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται και τίμια; Δεν υπάρχει περίπτωση συγγενής δημάρχου ή περιφερειακού συμβούλου να εμπλακεί», είπε, επιτιθέμενος στον περιφερειάρχη.

Οι Αναπτυξιακές δεν ελέγχονται, δεν έχουν «Διαύγεια», τόνισε, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι οι θέσεις εργασίας στις Αναπτυξιακές πρέπει να διατηρηθούν.

Τέλος, ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης δεν μπορεί να είναι «πασάς» και ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ενιαία Πελοπόννησο, καθώς η Ελλάδα δεν είναι ομόσπονδο κράτος. Μίλησε για συνεργασία στο Δημοτικό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην ανάγκη να ακούει ο περιφερειάρχης τους δημάρχους.

Συνοπτικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η τρίτη φορά που ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισκέπτεται την Αρκαδία και αναφέρεται σε δημόσια ομιλία του κυρίως στον νυν περιφερειάρχη και σχεδόν καθόλου στο δικό του πρόγραμμα.

Περισσότερες φωτογραφίες στο astrosnews.gr

Video: 

Astrosnews - Ο Παναγιώτης Νίκας στο Άστρος


11 Σχόλια

Για να μην γελιομαστε ειναι πασιφανες οτι φοβουνται τον Πετρο γι'αυτο και τον βριζουν οπου σταθουν και οπου βρεθουν....μιληστε με επιχειρηματα και αποδειξεις...

ΆΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΟΥΝΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΥ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΑΝΩΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ !!!!!!!!! ΑΡΚΕΤΟ ΣΑΝΟ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΦΑΣ ΑΧΙΡΟ. ΑΣΤΡΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

Μα καλα ειναι υποψηφιος περιφερειαρχης αυτος ο παππους;?; Παει καλα η νδ? Εκκολαπτομενη κυβερνηση και δεν ειχε κανα σοβαρο υποψηφιο? Ειναι υποψηφιοι ο σκαντζος? Ο κατσιρης? Λίγη σοβαροτητα πια...

@09:33 - 69 ο Νίκας, 65 ο Τατούλης. Έχεις δίκιο, παππούς ο Νίκας, άγριο νιάτο ο Τατούλης...Ψυχραιμία, ξεφτιλίζεστε.

@14:26 Με μια "μικρή" διαφορά: η ΝΔ είναι αυτή που ευαγγελίζεται τους νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτιά της. Καλύτερα λοιπόν την άλλη φορά να μασάς παρά να μιλάς τροκάνι

Απορώ τι σας προβληματίζει περισσότερο, η αλήθεια που υπάρχει στα λόγια του κ. Νίκα, ή ηλικία του...

@15:34 - Τι να το κάνω να είναι κάποιος νέος και σε ένα διάλογο να λέει τον συνομιλητή του "τροκάνι" όταν έχει φάει τρελή τάπα κιόλας; Νέος με τέτοιο μυαλό να μου λείπει. Η ΝΔ δεν μιλάει απλά για νέους ανθρώπους αλλά για νέες ιδέες. Οι νέες ιδέες δεν έρχονται αποκλειστικά με τις αντίστοιχες ηλικίες. Είναι θέμα ανθρώπου, ανεξάρτητα ηλικίας. Είδαμε και τον Αλέκση που ήταν νέος, πως μας χαντάκωσε με τις πιο παλαιολιθικές ιδεολογίες και πρακτικές που υπάρχουν στην πολιτική. Μακριά από νέους με γερασμένες ιδέες. Αυτά που άκουσα από το Νίκα στο βίντεο πάντως είναι σωστά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.