Προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη δίνει ο Τζιούμης (video)

Προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη δίνει ο Τζιούμης (video)

Απρίλιος 17, 2014 - 15:07
10 σχόλια

Ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό "Τρίπολη Αύριο" Κώστας Τζιούμης, σε συνέντευξη τύπου όπου παραχώρησε την Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου  στο εκλογικό του κέντρο μίλησε για το όραμά που έχει για μία Τρίπολη που θα είναι εστία κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, αναπτύσσοντας ένα ευρύ και σύγχρονο δίκτυο φροντίδας και μέριμνας.

"Σε εποχές κρίσης σαν την σημερινή,αποτελεί στοιχειώδης υποχρέωση όλων μας να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τους συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα για εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η αλληλεγγύη και η μέριμνα, η κοινωνική συνοχή, δεν πρέπει να είναι έννοιες που της προσπερνούμε ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Πρέπει να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ως νοοτροπία και επιλογή ζωής" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης, ανακοινώνοντας ότι θα ηγηθεί προσωπικά της κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

"Η Τρίπολη Αύριο θα πρέπει να είναι μία Εστία κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Τα κοινωνικά αντανακλαστικά μας θα αποκτήσουν δυναμικά χαρακτηριστικά. Να βλέπουμε γύρω μας και να ακούμε. Και κυρίως να κάνουμε πράξεις. Θα είμαι εκεί καθημερινά, για να παρακολουθώ την εφαρμογή της πολιτικής μας, τις δράσεις που απαιτούνται, και φυσικά να ακούω τις ανάγκες των συμπολιτών μας, ώστε να επικαιροποιούμε το πρόγραμμά μας", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κώστα Τζιούμη.

Οι 12+1 δεσμεύσεις-προτάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού "Τρίπολη Αύριο", κωδικοποιούνται ως εξής:
1. Ανοικτή τηλεφωνική γραμμή με τον δημότη, για την καταγραφή των προβλημάτων του, και άμεση ανταπόκριση
2. Ενίσχυση των δομών του ΚΑΠΗ, πιθανόν με τη δημιουργία και νέου ΚΑΠΗ και του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι",που αποτελούν κοινωνικά κεκτημένα.
3. Ενίσχυση των υπαρχόντων και δημιουργία νέων παιδικών σταθμών
4. Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
5. Αναβάθμιση του Κοινωνικού παντοπωλείου.
6. Εστία αλληλεγγύης που θα προσφέρει στους συμπολίτες μας δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας,ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης από ειδικούς επιστήμονες.
7. Αναβάθμιση του κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου που ουσιαστικά σήμερα δεν λειτουργούν.
8. Δυνατότητα για κατ΄οίκον περίθαλψη σε ανήμπορους.
9. Γραφείο διαμεσολάβησης που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις κοινωνικές δομές του δήμου, καθώς και διευκόλυνση της επικοινωνίας με κρατικούς φορείς π.χ νοσοκομεία,ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π.
10. Παροχή συσσιτίων σε απόρους σε συνεργασία με την εκκλησία κι άλλες εθελοντικές οργανώσεις
11. Επέκταση και ενίσχυση του δημοτικού λαχανόκηπου.
12. Τράπεζα χρόνου  που θα παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να ανταλλάσσουν αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας μονάδες εναλλακτικού συστήματος.
Και μία διαφορετική πρόταση: Δημιουργία "Κοινωνικού Κουμπαρά". Με ένα ευρώ από τον καθένα,για τον διπλανό μας.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, στη στρατηγική κοινωνικής αλληλεγγύης της παράταξής του, ενεργό ρόλο θα παίξουν κοινωνικές δομές, φορείς και οργανώσεις, με εμπειρία αλλά και παράδοση,όπως για παράδειγμα η Εκκλησία. Αποκάλυψε μάλιστα ότι θα ζητήσει συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, προκειμένου να προγραμματίσουμε τις κοινές δράσεις για την πόλη της Τρίπολης και τα χωριά.

Δελτίο Τύπου
 

Video: 

youtube://v/6ujRd4eViIA


10 Σχόλια

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΖΙΟΥΜΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΚΑΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ?

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΜΑ....

Kώστα μου πες στον επικοινωνιολόγο σου, που σου γράφει τις προτάσεις να βλέπει πρώτα τι έχει γίνει . Ηδη το 80% αυτών που προτείνεις λειτουργεί. Βρες κάτι διαφορετικό να κάνεις.

H γραμμή δημότη δουλεύει εδώ και δύο χρόνια εγώ ότι θέλω εκεί παίρνω τηλέφωνο και εξυπηρετούμαι αμέσως.

Καλά ο Τζιούμης σε άλλη πόλη ζει? Εκτός από τον 9ο στόχο που θέτει όλα τα άλλα γίνονται στην πόλη μας , άλλα σε μεγάλο βαθμό και άλλα σε μικρότερο. Οτι μπορούν να βελτιωθούν λίγο ακόμα το καταλαβαίνω, αλλά προφανώς υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες. Σημασία έχει ότι έχουν ξεκινήσει ήδη και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Αρα μην τα ισοπεδώνουμε όλα εάν δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι.

Πυρ ομαδόν κατά Τζιούμη από ... αυθόρμητους υποστηρικτές Σμυρνιώτη. Ο πανικός είναι ο χειρότερος Σύμβουλος κύριοι... Άξιος ο μισθός και οι αναθέσεις σας πάντως...

ΚΏΣΤΑ ΜΟΥ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΊΖΕΙ. ΠΟΙΑ. ΟΠΟΊΟΝ. ΚΡΑΤΆ. ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΕΆΝ ΔΕΝ. ΕΧΕΙ ΚΆΤΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΝΑ. ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ. ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΨΗΦΊΣΩ ΓΙΑΝΝΟΎΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΚΆΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ

<p>KOSTA ΠΡΩΤΟΣ!!!</p>