Πρόταση χρηματοδότησης για το "Κέντρο Αθλητικών, Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων Τυρού"

Πρόταση χρηματοδότησης για το "Κέντρο Αθλητικών, Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων Τυρού"

Ιανουάριος 15, 2018 - 21:44
0 σχόλια
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, κατά πλειοψηφία, η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για τη δημιουργία "Κέντρου Αθλητικών, Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων Τυρού", στον χώρο του ελαιουργείου του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού  Τυρού - Σαπουνακαιίκων, με συνολικό προϋπολογισμό 1.600.000,00€.
 
Αναλυτικότερα, με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο:
  1. Εγκρίνει την υποβολή πρότασης από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. πρωτ. 5838/740/Α3/13-11-2017 Πρόσκλησης (με κωδικό 083) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), για την πράξη με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000,00€ (συμπεριλαμβανομένων των Γ.Ε. & Ο.Ε., των απροβλέπτων, των απολογιστικών και του Φ.Π.Α.).
  2. Εγκρίνει τη συμμετοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας (Κύριος του Έργου) σε Προγραμματική Σύμβαση, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 100 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (Φορέας Υλοποίησης), η οποία διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση κλπ) για την υλοποίηση του εν λόγω έργου. Το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της.
    3. Εγκρίνει την ανάθεση στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. του ρόλου του Φορέα Υλοποίησης (Δικαιούχος) στο προτεινόμενο έργο.
    4. Εγκρίνει την μελέτη σκοπιμότητας από την οποία προκύπτει η αναγκαιότητα της υποβολής της πρότασης από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και το επιχειρηματικό σχέδιο του έργου.
    5. Παραλαμβάνει το φάκελο υποβολής της πρότασης του έργου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
    6. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κο Χαράλαμπο Λυσίκατο για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και οποιουδήποτε άλλου εγγράφου απαιτηθεί για την υποβολή της πρότασης.
    7. Ορίζει εκπρόσωπους τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σωτηρόπουλο Μιχαήλ και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Διαμαντή Κωνσταντίνο με αναπληρωτές τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μάνο Ηλία και κ. Τρούμπα Δημήτριο αντίστοιχα στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
    8. Εγκρίνει την συνεχή λειτουργία του κτιρίου κατ’ ελάχιστον τέσσερις (4) ημέρες/εβδομάδα και για τουλάχιστον οκτώ (8) μήνες / έτος. Το ανθρώπινο δυναμικό που θα διατεθεί για την υποστήριξη της λειτουργίας τους και τον τρόπος/ους εξασφάλισης της συντήρησής του θα προέρχονται από τα αρμόδια τμήματα του Δήμου σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ΟΕΥ του Δήμου.
Κατά της ανωτέρω απόφασης ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος διότι από τη στιγμή την οποία ο Δήμαρχος είπε σε προηγούμενο Δ.Σ. ότι o Δήμος έχει Τεχνική Υπηρεσία, να κάνει αυτή την μελέτη και να μην πληρώνουμε Α.Ε. Αρκετά χρήματα έχει δώσει ο Δήμος στην Πάρνωνα Α.Ε. Επίσης πρόκειται για έργο ανάπλασης και όχι ανάπτυξης.
 
Υπέρ στην υποβολή της πράξης με τίτλο «Κέντρο αθλητικών πολιτιστικών και ψυχαγωγικών Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας» στην ανωτέρω πρόσκληση για χρηματοδότηση και παρών σε ότι αφορά την Προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. διότι δεν τεκμηριώνεται το κόστος δαπανών σύνταξης και υποβολής φακέλου που προκύπτει μέσω αυτής, ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανασόπουλος Δημήτριος και Δανεσής Θεόδωρος.

Όλη η συζήτηση για το θέμα ΕΔΩ.

 
Από το Leonidion.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.