Πρόταση για τη μετατροπή των Δικαστηρίων σε Μουσείο του Αγώνα του 1821 από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Πρόταση για τη μετατροπή των Δικαστηρίων σε Μουσείο του Αγώνα του 1821 από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Σεπτέμβριος 18, 2018 - 21:23
4 σχόλια

Παυλής: Να ζητήσουμε τα 270 στρέμματα του Στρατοπέδου για να μεταφερθούν οι υπηρεσίες

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας παρενέβη στη συνεδρίαση και κατέθεσε ψήφισμα για τη μετατροπή του Δικαστικού Μεγάρου σε Μουσείο του Αγώνα, αλλά και τη δημιουργία θεματικού πάρκου με θέμα την Επανάσταση του 1821.

Ο πρόεδρος κ. Μπουντρούκας σημείωσε:

Η πόλη δεν έχει επισκεψιμότητα, δεν έχει πράγματα να δείξει, δεν έχει αξιοθέατα.

«Δημιουργώντας ένα μουσείο του Αγώνα, γίνεται σημείο αναφοράς για την Επανάσταση, αναδεικνύουμε τα πολιτιστικά μας χαρακτηριστικά και της Επανάστασης. Το θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη. Το 2021 έρχεται και πρέπει να καμαρώνουμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά και για την Επανάσταση».

«Η δημιουργία Μουσείου του Αγώνα αποτελεί πάγιο αίτημα εδώ και μία δεκαετία. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την τουριστική ανάπτυξη της Τρίπολης, και το Επιμελητήριο αναλαμβάνει πρωτοβουλία δράσεων και κινητοποίησης των φορέων. Προτείνουμε τη μετατροπή του Δικαστικού Μεγάρου σε μουσείο και τη δημιουργία θεματικού πάρκου». Ακόμα, πρότεινε τη δημιουργία συντονιστικής επιτροπής για να διοργανώσει συναντήσεις με τα υπουργεία και τους φορείς. «Καταθέτουμε το ψήφισμα στο ΔΣ, για να εκφραστεί η στήριξη των φορέων. Ακόμα, θα επιδώσουμε το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη συλλογή υπογραφών πολιτών».

Οραματιζόμαστε και διεκδικούμε την ολοκλήρωση του έργου, όταν θα συμπληρώνονται 200 χρόνια. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο μέσα σε τρία χρόνια να ολοκληρωθεί ένα τόσο μεγάλο έργο, όμως, με τη σύμπραξη των φορέων, είναι εφικτό.

Από την πλευρά του, συμπαραστάτης δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Θεοδωρακόπουλος: «Δείχνουμε προς την κεντρική εξουσία ότι όλη η κοινωνία συναινεί στην παραχώρηση του Δικαστικού Μεγάρου».

Καλώ όλους τους συλλόγους να συνταχθούν πίσω από αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλής ανέφερε ότι αυτή η πρόταση είναι κραυγή αγωνίας, καθώς εδώ και δέκα ρόνια κανένα έργο δεν προχωράει με αναπτυξιακή κατεύθυνση. Είπε ότι έχουμε μια ευκαιρία να αναδείξουμε την πιο σημαντική πτυχή της πόλης. «Και ποιος δεν θα ήθελε να είχε δημιουργηθεί το μουσείο του Αγώνα. 63 χρόνια λέγαμε για τον περιφερειακό και ακόμα δεν έχει γίνει».

Έχει υποβαθμιστεί η πόλη, γιατί δεν μπαίνει κόσμος. Γιατί δεν μπαίνει κόσμος; Είχαμε μια πορεία τέτοια, που δεν έχει κανέναν λόγο να μπει κόσμος.

«Τελείωναν οι εκλογές, και από την επόμενη ημέρα κοιτάζαμε πώς θα κερδίσουμε τις επόμενες. Αντί να σοβαρευτούμε και να κοιτάξουμε μπροστά, εμείς όλοι μας. Είμαστε αδύναμοι και πραγματικά δεν αγαπούσαμε αυτή τη χώρα, δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου, αλλά σε όλους εκείνους που είχαν δημόσιο λόγο και δεν το έκαναν.»

Ακολούθως, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, είπε: «Πρόεδρε, όταν ζητάς κάτι, πρέπει να αντιπροτείνεις πού θα πάνε τα Δικαστήρια. Το διοικητικό οικόπεδο, έτσι το λέω εγώ, να κοπεί σε οικόπεδα και εκεί να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Όταν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, μπορεί να γίνει, επειδή έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, να απαιτήσουμε πλέον το Στρατόπεδο αυτό, τα 270 στρέμματα, να πάμε στο Ταμείο Αμύνης με συγκεκριμένη πρόταση και να μας δώσει τους χώρους και ο Δήμος θα τον μεταφέρει σε όλα τα υπουργεία για να στεγάσουν τις υπηρεσίες. Εκεί τα Δικαστήρια, εκεί όλες οι υπηρεσίες, να δημιουργηθεί διοικητικό πάρκο».

Δεν είναι μόνο το μουσείο, δεν είναι μόνο το πάρκο, δεν είναι μόνο το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Είναι μια σειρά παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν.


4 Σχόλια

Παρακολούθησα την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου-παρωδία για 2 και πλέον ώρες και έχω να πω τα εξής 2 πράγματα που συμπέρανα: 1ον. Το επίπεδο πολύ χαμηλό, απογοητεύτηκα και 2ον. Ο καθένας ήθελε να βγάλει την πρεμούρα του κατηγορώντας τον άλλο, χάνωντας έτσι την ουσία του θέματος που ήμασταν εκεί 3 φορείς.Ο μόνος που ήταν σύντομος και ουσιαστικός που συμφωνήσαμε όλοι μετά που φύγαμε και θα το πω και ας ενοχλήσει, ήταν ο Τσιαμούλος.

01:12 Ενοχλήσει δεν ενοχλήσει, τί να το κάνεις; Τελευταίος και καταϊδρωμένος θα βγει στις εκλογές. Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει παρακάτω...

Κάτω τα ξερά σας από το πρώτο κτήριο πανελλαδικά που οικοδομήθηκε για Δικαστικό Μέγαρο. Γραφεία γισ κηφήνες να ψάξετε αλλού.

η καλύτερη λύση είναι να γίνει club με χορεύτριες και live show είναι ψηλοτάβανο, εχει δωματιάκια για prive και είναι μέσα στο κέντρο. θα βγάζει και τα έξοδα συντήρησης του από τα ενοίκια. και το παρκακι από πίσω να γίνει υπόγειο παρκινγκ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.