Πρόταση για να τιμηθεί ο Ιάσονας Καλαμπόκας

Πρόταση για να τιμηθεί ο Ιάσονας Καλαμπόκας

Ιούλιος 09, 2014 - 21:33
0 σχόλια

Με επιστολή του προς το Δήμο Τρίπολης, την Κοινότητα Κολλινών,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολλινών και την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας ο Παναγιώτης Βέμμος προτείνει να τιμηθεί ο Ιάσονας Καλαμπόκας.

Στην επιστολή αναφέρει:

Στις 6 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ιάσονα Καλαμπόκα στη Χίο. Ενδεικτικά της πατριωτικής του δράσης σας επισυνάπτω αναφορές από το διαδίκτυο και το βιβλίο της Κούλας Ξηραδάκη «Κατοχικά»*. Τα σχόλια περιττεύουν.
Η Χίος έχει τιμήσει δεόντως τον Αρκάδα ήρωα με ανδριάντα, ονομασία δρόμου και αίθουσας στη βιβλιοθήκη «Κοραής» και με εκδηλώσεις.
Στο χωριό καταγωγής τους, τις Κολλίνες, αλλά και στην Αρκαδία, απ' όσο γνωρίζω, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια τιμητική εκδήλωση μνήμης.
Με την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τον μαρτυρικό θάνατο του και ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας, το πατριωτικό αυτό σύμβολο οφείλουμε να το τιμήσουμε.

Με εκτίμηση
Παν. Βέμμος

* Πληκτρολογείστε το όνομα Ιάσων Καλαμπόκας στο διαδίκτυο και θα βρείτε πληροφορίες για την πατριωτική δράση και εκτέλεσή του από τους Γερμανούς.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.