Προτάσεις Συλλόγου Ζώνης για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Μεγαλόπολης

Προτάσεις Συλλόγου Ζώνης για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Μεγαλόπολης

Νοέμβριος 25, 2015 - 16:41
0 σχόλια

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης Αρκαδίας με δελτίο Τύπου κάνει μερικές προτάσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μεγαλόπολης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2016.

ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Σύνδεση με το δίκτυο της Κεράσοβας, αφού ελεγχθεί η καταλληλότητα του νερού κι αφού εξασφαλιστεί η φυσική ροή του, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του χωριού μας.
Τοποθέτηση έξι (6) βανών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης και αντικατάσταση της πυροσβεστικής βάνας έξωθεν του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, γιατί έχει σπάσει.

3. Επισκευές στο εξωτερικό των κτιρίων δύο δεξαμενών του χωριού, μικρή επέκταση στο δίκτυο ύδρευσης. Για το θέμα αυτό είχε κατατεθεί αίτησή μας με Αριθ. Πρωτ. 22863/15-12-2014. Παραθέτουμε αντίγραφο της αίτησης με πέντε κατατοπιστικές φωτογραφίες.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

Ασφαλτόστρωση εσωτερικού δικτύου. Να συμπεριληφθεί ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο στη θέση Αλώνια, μήκους περίπου 120 μέτρα μαζί με τα ρείθρα.
Καθαρισμός αγροτικών δρόμων και ρείθρων.
Κατασκευή γέφυρας στη θέση Νιοχώρι.
Τοποθέτηση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας  κυρίως στους περιορισμούς των ορίων ταχύτητας.
Τσιμεντόστρωση στο δρόμο που οδηγεί στη θέση Πηγάδια από το σημείο που έχει σταματήσει, μήκους περίπου 200 μέτρων.
Ασφαλτόστρωση του δρόμου από τα Παλιοκάτενα προς τη Ζώνη, μήκους 3 χιλιομέτρων.

ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ

Κατασκευή στεγάστρου στο παλιό πετρόχτιστο σχολείο στην πλατεία του χωριού, γιατί όταν βρέχει μπαίνουν τα νερά από την πόρτα μέσα.
Κατασκευή ηρώου πεσόντων, στο οποίο να τιμούμε τους συμπατριώτες μας που έπεσαν πολεμώντας ηρωικά για την πατρίδα μας σ’ όλους τους πολέμους.
Αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου στ’ Αλώνια: α) να τοποθετηθεί συρματόπλεγμα στη μάντρα. Β) Να γίνει τσιμεντόστρωση σε διάδρομο μήκους περίπου 25 μέτρα και πλάτους 1,50 μέτρα και στο σημείο που θα αξιοποιηθεί παλιό παραδοσιακό μαγγάνι που έχουμε. Γ) Να γίνει οριοθέτηση της παιδικής χαράς σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτροπής Ελέγχου.
Να επισκευαστεί ο μαντρότοιχος του Κοιμητηρίου του χωριού.

Επιτακτική είναι η ανάγκη να ξανανοίξει η ταβέρνα του χωριού, η οποία είναι κλειστή από 06-08-2015. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ο Δήμος, θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε ο χώρος αυτός να  ξαναγίνει το σημείο αναφοράς του χωριού. Ο χώρος που κάνει το χωριό να είναι ζωντανό και τους κατοίκους αισιόδοξους.

                                    Τα Μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης

     Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου και Τάσος Παν. Αναστόπουλος

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.