Πρόστιμο στον ΑΔΜΗΕ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πρόστιμο στον ΑΔΜΗΕ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιανουάριος 11, 2019 - 17:01
0 σχόλια

Πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον ΑΔΜΗΕ, για μια σειρά παραβάσεων που αφορούν στην τοποθέτηση πυλώνων στην ΤΚ Δήμητρας στη Γορτυνία σε σαθρό έδαφος, που εγκυμονεί κίνδυνο κατολισθήσεων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, το πρόστιμο επιβλήθηκε στον ΑΔΜΗΕ επειδή απόρριψε ποσότητα υλικών εκσκαφής, προερχόμενα από εργασίες του έργου, στην θέση μεταξύ των Πυλώνων Π191Α και Π192Α, άνωθεν της Τ.Κ. Δήμητρας του Δ. Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας, κατά μεγάλο μέρος επάνω σε υπάρχουσα σάρα, που ενέχει κίνδυνο εκδήλωσης κατολισθητικών φαινόμενων, κατά παράβαση του όρου δ.14.V της με αριθ. πρωτ. οικ.172 867/2014 Α.Ε.Π.Ο. του έργου, όπως αυτή έχει
τροποποιηθεί και ισχύει.

Ακόμη, επιβάλλεται για την αποφυγή πιθανών κατολισθήσεων – καταπτώσεων, να εφαρμοστούν, από τον Φορέα του έργου, άμεσα μέτρα αντιστήριξης του πρανούς, στην θέση μεταξύ των Πυλώνων Π191Α και Π192Α, που θα προκύψουν κατόπιν εκπόνησης σχετικής μελέτης ευστάθειας πρανών, που θα υποβληθεί προς έγκριση στην οικεία Δασική υπηρεσία εντός 15 ημερών από την παραλαβή της απόφασης επιβολής
διοικητικών κυρώσεων (όρος δ.14.ΧΙΧ της με αριθ. πρωτ. οικ.172867/2014 Α.Ε.Π.Ο. του έργου, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.