Πρόστιμα και τόκοι για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων

Πρόστιμα και τόκοι για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων

Ιούλιος 16, 2018 - 14:02
0 σχόλια

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Σημαντικές πρωτοβουλίες του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Με προτάσεις για συνεργασία με σημαντικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού  Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας .

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΠΕΣΠ συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως, τον Κανονισμό Λειτουργίας Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, τη διοργάνωση περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων, και την έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 
ΑΑΔΕ: ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Τη δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους δίνει απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στους ενδιαφερόμενους κατόχους Ι.Χ. οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, που έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία ή βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας. Σύμφωνα με την απόφαση, στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.
  
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, υπολογιζόμενους με 0,73% μηνιαίως, θα πληρώσουν και φέτος όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα, μετά τις 26 Ιουλίου 2018, τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, εφόσον από την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών προκύψει υποχρέωση καταβολής επιπλέον φόρου και εφόσον τη στιγμή της εκπρόθεσμης υποβολής έχει εκπνεύσει και η προθεσμία καταβολής του φόρου. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις θα προκύψουν μηδενικά ή πιστωτικά εκκαθαριστικά, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν 100 ευρώ πρόστιμο.
 
ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ 14,4% ΤΟ ΜΑΪΟ

Νέα αύξηση σε διψήφια ποσοστά παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές το Μάιο εφέτος, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την κατά πολύ μικρότερη αύξηση της αξίας των εισαγωγών, να καταγραφεί μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας κατά 15,8%. Έτσι, στο τέλος του α’ πενταμήνου το εμπορικό έλλειμμα είναι μειωμένο κατά 15,2%.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτει ότι η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 4.408,3 εκατ. ευρώ το Μάιο 2018 έναντι 4.313,8 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2017 παρουσιάζοντας αύξηση 2,2% .


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.