Προστασία ενηλίκων

Προστασία ενηλίκων

Νοέμβριος 19, 2019 - 22:00
26 σχόλια

Στους δικηγορικούς κύκλους η είδηση για τον «συνάδελφο» νομικό που δεν είχε πτυχίο δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Δυστυχώς εδώ και αρκετό ψίθυροι ακούγονταν πολλοί, χωρίς όμως να γίνεται κάτι. Έτσι, ο «νομικός» ασκούσε το επάγγελμα κανονικά, αναλαμβάνοντας μάλιστα «δυνατές» υποθέσεις και στερώντας παράλληλα το ψωμί από πραγματικούς δικηγόρους.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει υποπέσει και σε άλλα... παραπτώματα τα οποία θα αποκαλυφθούν και θα προκαλέσουν αντιδράσεις.

Ύστερα από την αποκάλυψη τα ερωτήματα όλων μας είναι πολλά. Ωστόσο, οι πιθανότητες να πάρουμε απαντήσεις είναι αντιστρόφως ανάλογες.

Πριν από λίγο καιρό στις τάξεις του Δημοσίου αποκαλύφθηκαν περίπου δύο χιλιάδες κάτοχοι πλαστών πτυχίων, από απολυτήρια Δημοτικού έως πτυχία από την ανώτατη εκπαίδευση.

Έχουμε ακούσει ανά διαστήματα για «μαϊμού» γιατρούς που βρίσκονται στο ΕΣΥ για δεκαετίες και μάλιστα κάποιοι να χειρουργούν! Δεν τολμώ να σκεφτώ τι γίνεται σε επαγγέλματα όπου δεν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η υγεία πολιτών.

Μαθαίνουμε ανά τακτά διαστήματα για δημοσίους υπαλλήλους «φαντάσματα» που έχουν να πατήσουν χρόνια στην υπηρεσία τους, για άλλους που εμφανίζονται μία φορά το μήνα και για άλλους που παίρνουν αναρρωτικές εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά ασκούν άλλα επαγγέλματα αφού χαίρουν στην πραγματικότητα άκρας υγείας...

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά, όπως είπαμε.

Συνήθως τέτοιες απάτες σε μικρές κοινωνίες δύσκολα μένουν κρυφές για μεγάλο διάστημα. Οι ψίθυροι γίνονται φωνές και έπειτα αποκαλύψεις.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, αυτή που πολλοί ξέρουν και για την οποία κανένας δεν μιλά! Για ποιο λόγο; Γιατί φοβούνται; 

Επειδή είμαστε μικρή κοινωνία; Επειδή όλοι ξέρουμε ότι αν πούμε την αλήθεια θα βρούμε μπελά;

Επειδή υπάρχει ένας «δυνατός» που προστατεύει τον συγκεκριμένο άνθρωπο... σαν παιδί του;

Στην Ελλάδα η έκφραση «ό,τι δηλώσεις είσαι» κοντεύει να γίνει θεσμός.

Ας δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή η «προστασία ενηλίκων» που εκθέτει αρκετές φορές ανθρώπους με υπόληψη και σεβασμό στους νόμους και τους ανωτέρους τους.

Θάνος Μπόγρης

Ειδήσεις: 
Tags: 

26 Σχόλια

Κρίμα κι άδικο της ελεύθερης αγοράς. Αν ήταν καθαρίστρια στο δημόσιο με πλαστό απολυτήριο θα άλλαζε η νομολογία και εν ανάγκη η νομοθεσία να μείνει και να πάρει προαγωγή.

Λόμπι λέγεται, είσαι μέλος ενος λόμπι, δεν σε ακουμπάει κανένας . Πικρή αλήθεια , αλλά αλήθεια. Και κάτι άλλο τώρα πιο σοβαρό, και αυτός ο κλάδος όπως πχ άλλος ένας αυτών των λογιστών, δεν είναι δυνατόν να κάνει αυτοκαθαρση. Πολλές οι περιπτώσεις πολιτών , πχ σε εργατικές διαφορές που τους τρώει αυτός που ανέλαβε την υπεράσπιση τους γιατί διατηρεί σχέσεις με τον εργοδότη, ε και τι έγινε αδύνατο να αντιδρασει ο οποιοσδήποτε.

Θάνο αυτό που ακούγεται είναι ότι το γνώριζαν κάποια χρόνια...Αδιανόητο μου φαίνεται. Ο δικηγορικός σύμβουλος για ποιο λόγο υπάρχει αν όχι για να καταγγείλει ένα τέτοιο γεγονός και να προστατεύσει τα πραγματικά μέλη του; Στο ερώτημά σου θα απαντήσω ότι στην χώρα μας το να υποστηρίζεις την νομιμότητα έχει ταυτιστεί με το ότι είσαι "χαφιές". Το περίφημο αριστερό πλεονέκτημα. Δες πως διαμαρτύρονται οι αριστεροί για την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Στην ουσία ζητούν προστασία στην παρανομία. Αν είναι δυνατόν...

@23:53 μόνο που το ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου τα τελευταία χρόνια είναι και ήταν δεξιό. Και ο "νομικός" άνηκε σε δεξιούς κύκλους. ΥΓ: Για την ΑΣΟΕΕ διαμαρτύρονται για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο θεμελιώνεται στο Σύνταγμα και στο νόμο. Είναι σαν οι αστυνομικοί να θέλουν να τηρούν τους νόμους παρανομώντας.

Αγαπητέ Θάνο γνωρίζεις ότι είχε ξεκινήσει έλεγχος γνησιότητας τίτλων επι υπουργίας Μητσοτάκη και οι ΣΥΡΥΖΑΝΕΛ έπνιξαν τα αποτελέσματα;; Πόσα πειθαρχικά με βαριές παραβάσεςι δεν τα έβαλαν στο αρχείο; Θα λογοδοτήσει κανείς γι αυτά; Αλλα θα μου πεις εδώ δικαιώναμε τη μάνα καθαρίστρια και με βούλα δικαστηρίου που είχε ψεύτικο απολυτήριο γιατίθ το έκανε για τα παιδιά της. Λες και οι άλλοι που πεινάνε στα παγκάκια είναι λιγότερο έρξυπνοι. Και οι πολιτικοί μοιραίοι και άβουλοι μόν γι ατα ψηφαλάκια τους ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

@00:27 - Για να γίνει καταγγελία αρκεί ένας δικηγόρος ή απλός πολίτης. Ούτε αριστερός έκανε καταγγελία, ούτε κεντρώος, ούτε δεξιός. Οπότε το παραμύθι δεν έχει δράκο. Για το άσυλο είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Αυτό που κατοχυρώνει το Σύνταγμα είναι την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Όχι μολότοφ, ροπάλων, τούβλων, καδρονιών, ναρκωτικών και πάσης φύσης παρανομιών. Παίξατε 40 χρόνια, φτάνει. Σιχάθηκαν οι πολίτες να βλέπουν τα Πανεπιστήμια σε τέτοιο χάλι. Ο Μητσοτάκης έταξε να μπει τάξη στα πανεπιστήμια και οι πολίτες τον επέλεξαν για πρωθυπουργό. Αυτό είναι δημοκρατία, όχι ο τσαμπουκάς του μπαχαλάκια.

γιατι δεν ονοματίζετε τα πραγματα ο δικηγορος ηταν για πολλα ετη ο εκπροσωπος της μητροπολης μας δεν θελει πολυ σκεψη ποιος τον προστάτευε

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πότε ξεκίνησε να υπάρχει αυτό το θέμα, αν είχε φτάσει στα αυτιά του δικηγορικού συλλόγου και ποιος ήταν ο χειρισμός της υπόθεσης. Είναι πάντως τουλάχιστον απίστευτο ένας δικηγορικός σύλλογος να μην έχει κάνει έλεγχο γνησιότητας των τίτλων σπουδών των μελών του.

Εντάξει μπορεί να μην είχε πτυχίο αλλά είχε βγάλει το κατηχητικό με άριστα! Μην είμαστε και πλεονέΧτες...

Κύριε Μπόγρη έπρεπε να αναφέρεις και τους υπαλλήλους που χανουν την δουλειά τους οταν αποκαλύπτουν κάτι λαμόγια προϊσταμένους , διευθυντές, εντεταλμένους να βάζουν το δαχτυλο στο μέλι

@08:40 ο απλός δικηγόρος δεν θα το κάνει χωρίς στοιχεία γιατί θα φάει τουλάχιστον μήνυση δυσφήμησης και αγωγή χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη από το "νομικό". Οι μόνοι που μπορούσαν να το κάνουν είναι το ΔΣ του Δικ.Συλλόγου μιας και είχε στοιχεία και καταγγελίες (έστω προφορικές) και οι ίδιοι οι εξαπατηθέντες πολίτες. Όσο για το πανεπιστήμιο, ο νόμος δεν προστατεύει μεν τις παρανομίες που γίνονται μέσα εκεί ΑΛΛΑ δεν αφήνει περιθώριο στην αστυνομία να επέμβει αυτεπάγγελτα χωρίς να την καλέσουν οι αρχές του πανεπιστημίου. Αυτό είναι η παράβαση της αστυνομίας.

@08:25 έχεις χάσει την ουσία για την μάνα με το πλαστό πτυχίο. Η αδικία ήταν ότι θα καταδικαζόταν για κακούργημα(άρα με πολύ μεγάλη ποινή) για κάτι που δεν ήταν τόσο σημαντικό. Ειδικά από την στιγμή που δεν υπήρξε κανενός είδους ζημιά για το Δημόσιο, καθώς προσέφερε προσηκόντως τις υπηρεσίες που απαιτούσε το δημόσιο για την θέση της.

Είχαμε προ αρκετών ετών συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο για μια ιδιαίτερη υπόθεση και εξαρχής εκτιμήσαμε ότι ήταν άσχετος, αφερέγγυος και επικίνδυνος και τον διώξαμε. Φαινόταν από μακριά (αλλά φαινόταν και από το βλέμμα του) ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν έσκασε το «νέο» κατάλαβα αμέσως για ποιον χτυπά η καμπάνα, χωρίς να μιλήσω με κανέναν και χωρίς να έχω κάποια ενημέρωση ή πληροφορία... Όπως σε όλες τις δουλειές, έτσι και σε αυτήν, υπάρχουν και οι απατεώνες. Χρειάζονται κριτήρια, προσοχή και έρευνα από την πλευρά του πελάτη στην επιλογή συνεργατών.

@ 13:38 συριζέχνεις από μακρυά. Κάποια άλλη που έμεινε άνεργη επειδή δεν πλαστογράφησε μπορεί να έγινε πουτάνα για να μεγαλώσει τα δικά της παιδιά. Το προσηκόντως της καθαρίστριας είναι γνωστό. Και ζημιά για το δημόσιο υπήρξε σημαντικότερη από την οικονομική διότι η διαδικασία προσλήψεων μπουρδελοποιήθηκε (για να μείνουμε στο θέμα).

Πως καταφέρατε να πλακωθείτε είναι να απορεί κανένας. Πάρτε το χαμπάρι, ανεξάρτητα κόμματος, παρέες υπάρχουν παντού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, όντως είναι μαγαζάκι ανθρώπων που κινούνται στο χώρο της δεξιάς. Αυτός που πιστεύει πιο πάνω, ότι αν κάνεις καταγγελία θα βρεις άκρη και δεν θα βρεθείς στη καλύτερη περίπτωση να σε τρέχουν, αγνοεί τόσο τη πραγματικότητα όσο και το παρασκήνιο και το λέω πολύ φιλικά, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. Στις πιο πολλές περιπτώσεις η ασυλία είναι εξασφαλισμένη από πριν, και υπάρχει λόγος και αιτία που η ατιμωρησία βασιλεύει ιστορικά στην Ελλάδα.

08:43 δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι ο Μητροπολίτης μπορεί να κατάλαβε τι άνθρωπος είναι γι αυτό και τον έχει απομακρύνει τα τελευταία χρόνια;

18,44 ουτε καν μου περναει απο το μυαλο αυτο γνωριζοντας τον μητροπολιτη

@15:36 επειδή είσαι άσχετος από την ποινική θεωρία, 2 πραγματάκια: Δουλειά του ποινικού δικαίου είναι να τιμωρεί πράγματα που έχουν συμβεί και όχι αόριστα και αβέβαια. Η άλλη μάνα μπορεί να έγινε π***να μπορεί και όχι. Εν προκειμένω το θιγόμενο πρόσωπο είναι το Δημόσιο. Η πλαστογραφία είναι αδίκημα. Αλλά το Δημόσιο δεν υπέστη (οικονομική) ζημία από την κυρία. Οπότε δεν μιλάμε για κακούργημα αλλά για κάτι απλούστερο (πλημμέλημα). Η μπουρδελοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης ούτε βέβαιη είναι ούτε δικαιολογεί την κακουργηματική αντιμετώπιση της κυρίας (συνεχίζεται)

@ 19:41 Δεν είναι άσχετος, είναι ο λεβέντης της συμμορίας των πέντε (που γίνονται όλο και περισσότεροι), ο προβοκάτορας με τ' όνομα!!!

@19:41 Μια απορία γενική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Δημόσιο δεν προκύπτει πως έχει ζημιωθεί. Όταν ζημιώνεται ο ιδιώτης από μια περίπτωση σαν αυτή ή ακόμα χειρότερα από έναν νομικό που τα βρίσκει με τον αντίπαλο και ρίχνουν τον εντολέα του , κοινώς τον τρώνε , τι γίνεται; Καλόπιστα ρωτάω, υπάρχει ποτέ περίπτωση να βγάλει άκρη; ένας απλός πολίτης;

@23:36 για αρχή googlάρε αγωγή κακοδικίας και απιστία δικηγόρου. Επίσημη καταγγελία με στοιχεία στον Δικ. Σύλλογο (πληρώνοντας και το υπέρογκο ποσό παραβόλου που έχει αποφασίσει το ΔΣ και νομίζω είναι 100€). Όσο για τον συγκεκριμένο "νομικό" εξαρτάται και την υπόθεση και μπορεί να υπάρχουν και άλλες κινήσεις που μπορεί να κάνει ο πολίτης. Θα πρέπει να πάει ο εκάστοτε εξαπατηθείς σε πραγματικό δικηγόρο και να πάρει συμβουλή συγκεκριμένα για την περίπτωση του.

12:19 juke box: ήτο υπό επιτροπεία;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.