Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΑΣΠΕΤ στην Καλαμάτα

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΑΣΠΕΤ στην Καλαμάτα

Φεβρουάριος 04, 2019 - 17:02
0 σχόλια

Υπάρχουν ήττες και ήττες στον αθλητισμό που σου αφήνουν διαφορετικά συναισθήματα. Η χθεσινή για τον ΑΣΠΕΤ από τον ΝΟΚ Καλαμάτας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αφού μετά τα πρώτα 2 <μουδιασμένα> σετ όπου τα κορίτσια της Τρίπολης τα έχασαν  (19-25, 16-25)εμφανώς αγχωμένα αφού δεν μπόρεσαν να βρουν σταθερό ρυθμό εκτός κάποιων μικρών διαστημάτων και ενώ οι περισσότεροι πίστευαν ότι το 3ο σετ θα ήταν μια τυπική διαδικασία για την πρωτοπόρο ομάδα της Καλαμάτας που φέτος έχει στόχο την άνοδο στην Β εθνική κατηγορία κάπου εκεί ξύπνησε ο αληθινός ΑΣΠΕΤ αυτός που μάχεται και δεν τα παρατάει ποτέ παρόλο που τον βάραιναν 2 σετ στην πλάτη του. Γιατί αυτή η ομάδα χτίζεται με αυτή την νοοτροπία είναι στο dna της να μην τα παρατάει ποτέ ανεξαρτήτως του πόσο είναι το σκορ.  Σε αυτή την ανάκαμψη συντέλεσε και η αλλαγή του σχηματισμού από τον προπονητή του ΑΣΠΕΤ Γιώργου Χρονόπουλου μεταφέροντας την Ζάβου από το κέντρο στη θέση τέσσερα με την Κοπίτα να πηγαίνει κεντρικός και την Φωτοπούλου στο δυο. Έτσι στο τρίτο σετ  οι ομάδες μέχρι τα 15 πήγαιναν μαζί. Σε αυτό το σημείο πήγε στο σέρβις η Χρονοπούλου κερδίζοντας 2 άσσους κάνοντας το 17-15 ενώ δυσκολεύοντας και την πρώτη μπάλα των αντιπάλων στα επόμενα σέρβις το σκορ έγινε 21-18.Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον ΑΣΠΕΤ κάνοντας το 23-20 και τελικά το 25-21 διαγράφοντας  το 1-2 σετ. Στο τέταρτο σετ η ομάδα της Τρίπολης έχοντας την θερμή υποστήριξη των πολυάριθμων  φιλάθλων της οι οποίοι δεν σταμάτησαν να την ενθαρρύνουν  σε  όλη την διάρκεια του αγώνα  μπήκε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ πότε η μια πότε η άλλη με τον ΑΣΠΕΤ να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα 4-3, 9-8,  11-10 η Καλαμάτα προηγήθηκε 11-13 και 13-14  και ο ΑΣΠΕΤ να ισοφαρίζει σε 17 όλα Από εκείνο το σημείο η ομάδα της Τρίπολης πήρε κεφάλι παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ που ξεσήκωνε την κερκίδα παίρνοντας πόντους  που διαρκούσαν αρκετά δευτερόλεπτα  δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα κορίτσια. Έτσι έκαναν το 22-20 και το 23-22. Η ομάδα της Μεσσηνίας με όπλο της το καλό σέρβις έκανε το 23-23 με τον ΑΣΠΕΤ να μην τα παρατά και να κάνει το 24-23. Σε εκείνο το σημείο ένας άσσος της ομάδας του ΝΟΚ και μια αποτυχημένη επίθεση από την ομάδα της Τρίπολης της στέρησε την ισοφάριση ώστε να πάει το παιχνίδι στο ταϊ μπρέικ. Παρά την ήττα από μια ομάδα που  το καλοκαίρι έκανε  δυο μεταγραφές έμπειρων  αθλητριών οι οποίες έχουν αγωνιστεί σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών και μάλιστα η μια έχει περάσει και από τμήματα της εθνικής ομάδας ο κόσμος στο τέλος χειροκρότησε τα κορίτσια της Τρίπολης αναγνωρίζοντας την εξαιρετική   προσπάθεια που έκαναν αφού μεταξύ άλλων παρακολούθησαν και ένα συναρπαστικό αγώνα βόλεϊ διάρκειας 2ωρών και τεσσάρων 5 λεπτών μεταξύ δυο εκ των   καλύτερων  ομάδων του πρωταθλήματος που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος.

Επόμενο παιχνίδι για τον ΑΣΠΕΤ την επόμενη Κυριακή 10/2/2019 και ώα 19:00 με την  δεύτερη στη βαθμολογία Αρχαία Ολυμπία ου και αυτή στοχεύει σε άνοδο στην Β’ εθνική κατηγορία

ΑΣΠΕΤ Τρίπολης: (Χρονόπουλος Γ.)  Πεντεφούντη, Νικητοπούλου, Ζάβου ,Φωτοπούλου , Χρονοπούλου, Σενγκέργκι, Σωτηροπούλου, Κοπίτα, Σιάννα, Καραλέκα,  Αλεξοπούλου Σιούντρη.

ΝΟΚ ΠΟΣΕΙΔΩΝ: (Σκαρτσίλης Ι.) Αγγελοπούλου , Αγγουρά, Αθανασοπούλου, Αραπάκη , Καρακύκλα, Γαλαννοπούλου, Μπακούρου, Μπιρμπίλη, Σακελλαρίου, Σκαρτσίλη, Σώκου, Τσεκούρα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.