Προσοχή! Μολυσμένες με κακόβουλο λογισμικό πρόσφατες εκδόσεις του CCleaner

Προσοχή! Μολυσμένες με κακόβουλο λογισμικό πρόσφατες εκδόσεις του CCleaner

Οκτώβριος 05, 2017 - 17:41
0 σχόλια

Λίγους μήνες μετά την εξαγορά της Piriform από την Avast, το δημοφιλές πρόγραμμα «καθαρισμού» και βελτίωσης της απόδοσης των Windows μολύνθηκε από κακόβουλο λογισμικό (malware).

Ο κακόβουλος κώδικας που ενσωματώθηκε στην εφαρμογή, έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδέεται στο διαδίκτυο με στόχο να κατεβάσει επιπλέον κακόβουλο λογισμικό και να ολοκληρωθεί κατ’ αυτό τον τρόπο η διαδικασία της μόλυνσης.

Ευτυχώς, η επίθεση αφορά ορισμένες εκδόσεις του CCleaner ενώ οι νέες εκδόσεις είναι «καθαρές».

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το CCleaner, πρέπει να προχωρήσετε σε ενημέρωσή του εγκαθιστώντας την πιο πρόσφατη έκδοση. Ιδανικά, θα πρέπει να ελέγξετε και το σύστημά σας για τυχόν ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού.

Για να κατεβάσετε τη πιο πρόσφατη έκδοση του CCleaner επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.piriform.com/ccleaner/download και επιλέξτε την έκδοση «CCleaner Free».

Για να ελέγξετε το σύστημα μας για malware, ένα καλό και γρήγορο πρόγραμμα είναι το MalwareBytes, την δωρεά έκδοση του οποίου μπορείτε να κατεβάσετε από  τη διεύθυνση: https://www.malwarebytes.com/

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.