Προσοχή: Γυναίκες εξαπατούν πολίτες στην Τρίπολη με πρόσχημα τα... μάγια

Προσοχή: Γυναίκες εξαπατούν πολίτες στην Τρίπολη με πρόσχημα τα... μάγια

Ιανουάριος 11, 2020 - 18:08
3 σχόλια

«Να σου πω τη μοίρα σου, να σου πω το ριζικό σου...» Γνωστή και παλιά η ιστορία αυτή. Μόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουμε να κάνουμε με το διάβασμα της παλάμης αντί λίγων ευρώ, αλλά με την απόσπαση διόλου ευκαταφρόνητων ποσών.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι πολίτες της Τρίπολης όταν τους πλησιάζουν γυναίκες Ρομά οι οποίες με διάφορα κόλπα τούς αποσπούν χρηματικά ποσά ή και κοσμήματα. Τουλάχιστον δύο είναι τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, με θύματα εντελώς ανυποψίαστους άνδρες. Στην πρώτη περίπτωση, ένας νέος άνθρωπος έδωσε περίπου 200 ευρώ με τα ίδια του τα χέρια στη γυναίκα που του υποσχέθηκε να του λύσει τα μάγια που υποτίθεται ότι του είχαν κάνει. Η γυναίκα, μάλιστα, του είπε ότι τα χρήματα θα τα έβρισκε όταν θα άνοιγε το πορτοφόλι του, μαζί με τη φωτογραφία του ανθρώπου που τον είχε «δέσει» με μάγια. Στη δεύτερη περίπτωση, θύμα ακόμα ένας άνδρας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, από τον οποίο η γυναίκα πήρε κοσμήματα.

Οι γυναίκες αυτές συνήθως δεν διαμένουν στον τοπο όπου δρουν. Ακόμα, συνήθως στέκονται σε ουρές σε τράπεζες ή σε ATM και προσέχουν τις κινήσεις των ανυποψίαστων πολιτών, ζυγίζουν τις πιθανότητες και πλησιάζουν το θύμα τους. Μάλιστα, παρακολουθούνται από κάποιον δικό τους, τον οποίον δεν διστάζουν να υποδείξουν στο θύμα τους, ώστε να νιώθει εγκλωβισμένο. Έχουν φάκελο στην Αστυνομία, και είναι γνωστές για τη δράση τους, αλλά ακόμα και αν συλληφθούν, συνήθως με προφορική εντολή εισαγγελέα αφήνονται ελεύθερες ώσπου να οριστεί δικάσιμος και γίνονται άφαντες.

Μεγάλη προσοχή, λοιπόν. Όπως μας λένε αστυνομικοί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι με άτομα που μας πλησιάζουν σε τράπεζες, συνήθως, ή σε χώρους όπου νιώθουμε πιο ευάλωτοι, όπως το Νοσοκομείο.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Αντίστοιχο σκηνικό έγινε και πριν μερικές μέρες, κάποιοι παπάδες γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι και έλεγαν ότι δήθεν αγιάζουν το σπίτι, αποσπώντας 10 και 20 ευρώ από τους πιο εύπιστους.

Πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος να κάτσεις να σου λύσει τα μαγιά γύφτισσα. Και μόνο ότι πιστεύεις σ αυτά αρκεί. Άσε που σου πιάνει το χέρι και η βρωμιάρα.

@08:44 Τα 10 και τα 20 ευρώ δεν τα έδωσαν με το ζόρι οι "εύπιστοι", ούτε οι "κάποιοι παπάδες" τους κόλησαν το όπλο στον κρόταφο να τα πάρουν δια της βίας. Αν ο άλλος έιναι ηλίθιος, θα δώσει και 50 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ήρθαν και σε μένα οι "κάποιοι πάπάδες", άγιασαν, τους είπα χρόνια πολλά και έφυγαν. Τόσο απλά. Δεν παίξαμε ξύλο για να μου πάρουν 10 ή 20 ευρώ, ούτε μπαστακώθηκαν στο σπίτι μου και δεν έφευγαν, μέχρι να τους πληρώσω. Δεν είναι υποχρεωτικό ξέρεις, ούτε το γράφει κάποιο χριστιανικό βιβλίο. Όποιος θέλει δίνει ό,τι θέλει..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.