Πρόσληψη προσωπικού στον Δήμο Μεγαλόπολης

Πρόσληψη προσωπικού στον Δήμο Μεγαλόπολης

Μάιος 25, 2016 - 12:44
0 σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης στις 18 Μαΐου αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού  με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου τρίμηνης απασχόλησης στο Δήμο Μεγαλόπολης, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών,

εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξειςτου άρθρου 20 παρ. 4 του ν. 2738/1999 και τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 41 του Ν.4325/15 (ΦΕΚ 47/11-05-2015 τεύχος Α ́) με τις οποίες αντικαθίσταται η παρ 1 του άρθρου 206 του Ν.3584/07.

Συγκεκριμένα: Την πρόσληψη έξι ατόμων ΥΕ Δασοφυλάκων, για το διάστημα

01/07/2016 έως 30/09/2016, για την κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών προστασίας των δασικών εκτάσεων της περιοχής του Δήμου από τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω υψηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου.

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας τριών μηνών για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων πρόσκαιρων εκτάκτων κατεπειγουσών αναγκών κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με σκοπό την πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων της περιοχής, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της υγείας των κατοίκων και την εν γένει προστασία του φυσικού μας πλούτου και του ζωικού μας κεφαλαίου.

Σημειωτέον ότι, οι πρόσκαιρες και εποχικές αυτές ανάγκες δεν δύνανται να καλυφθούν από το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο και δεν απαιτείται για την αντιμετώπισή τους και δεν εξυπηρετεί η διάρκεια σύναψης σύμβασης προσωπικού μεγαλύτερης των τριών μηνών, αλλά ούτε κρίνεται σκόπιμο λόγω της φύσης και του εποχικού τους χαρακτήρα να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Το σύνολο της υπολογιζόμενης δαπάνης, συνολικού ποσού 21.200,00€ (ήτοι:17.000,00 €+4.200,00€) περίπου, για την καταβολή των αποδοχών και των εργοδοτικών εισφορών του έκτακτου προσωπικού έξι (6) ατόμων τρί

μηνης απασχόλησης, ήτοι: έξι (6) ατόμων ΥΕ Δασοφυλάκων, θα βαρύνει τον Π/σμό του Δήμου οικ. έτους 2016.

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα διενεργείται, κατ’ εξαίρεση των διατάξεων  του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, με απόφαση του Δημάρχου (του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου), για την αντιμετώπιση εκτάκτων κατεπειγουσών και εποχικών αναγκών σύμφωνα με την παρούσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πίνακας των ατόμων που θα προσληφθούν θα συνταχθεί και θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ  μέχρι της 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Από την πρόσληψη του ανωτέρω έκτακτου προσωπικού, που θα γίνει σε βάρος του Π/σμού του Δήμου οικ. έτους 2016, δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.