Προσλήψεις αποφάσισε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Προσλήψεις αποφάσισε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Απρίλιος 26, 2011 - 17:34

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προγραμματισμό πρόσληψης εποχικού προσωπικού, αποδεχόμενο την ύπαρξη περιοδικών πρόσκαιρων και εποχιακών υπηρεσιακών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, η κάλυψη των οποίων πρέπει να γίνει με την απασχόληση προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το προσωπικό που θα προσληφθεί είναι:

Α). Τέσσερις (4) Οδηγοί Αυτοκινήτων ΔΕ29 με σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ. εξάμηνης διάρκειας.
Β). Ένας (1) Ηλεκτρολόγος ΔΕ 24 (Εναερίων Δικτύων) με σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ. εξάμηνης διάρκειας, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.2190/94 όπως ισχύει.
Γ). Εννέα (9) εργάτες Γενικών Καθηκόντων για να εργαστούν ως συνοδοί
απορριμματοφόρων, κλάδου Υ.Ε., λόγω των αυξημένων εποχικών αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 21 Ν.2190/94 όπως ισχύει.
Το Συμβούλιο αποφάσισε τη σύνταξη και αποστολή σχετικού αιτήματος προς την Π.Υ.Σ. για την χορήγηση της προβλεπόμενης έγκρισης.
Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών έχει προβλεφθεί στους κωδικούς του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2011 και θα καλυφθεί από τα ανταποδοτικά τέλη των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Η απόφαση πάρθηκε, μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Αδάμη.
Για το θέμα αυτό, την εισήγησή του, ο αντιδήμαρχος της καθαριότητας Δημήτριος Γκαύρος ανέφερε τα εξής: «Μέχρι πρότινος και συγκεκριμένα μέχρι την 30η του μηνός Μαρτίου 2011, ήταν σε ισχύ η παράγραφος 2 του άρθρου 205 του Ν. 3584/2007, σύμφωνα με την οποία «το προσωπικό που
προσλαμβάνεται για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικών χαρακτήρα, δεν υπάγεται στη διαδικασία
έγκρισης της Π.Υ.Σ. 33/2006 (ΦΕκ 280 Α΄), όπως ισχύει».
Με τροπολογία που εισήχθη και ψηφίστηκε στο πρόσφατο φορολογικό Νομοσχέδιο, άρθρο 49 του Ν. 3943/11 (ΦΕΚ 66/31-3-2011 τεύχος Α΄) «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών», καταργήθηκε η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 205 του Ν. 3584/2007, με συνέπεια να υπαχθεί και το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα στη διαδικασία έγκρισης της Π.Υ.Σ. 33/2006.
Αυτή η εξέλιξη μας υποχρεώνει να προβούμε στη διαδικασία προγραμματισμού και αποστολής σχετικού αιτήματος, προκειμένου να διεκδικήσουμε την έγκριση της πρόσληψης όπως ακριβώς έχουμε πράξει και για το υπόλοιπο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3812/09 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ234/Α/28-12-2009), της υπ΄αριθμ.33/2006 Π.Υ.Σ.
Σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 205 του Ν. 3584/07, οι Ο.Τ.Α. επιτρέπεται να απασχολούν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία των παρ. 2-17 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.
Ο αριθμός των απασχολουμένων καθορίζεται με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας τους.
Στον Ο,Ε.Υ του Δήμου μας που ισχύει σήμερα, (ΦΕΚ 761/Β/27-4-2009), προβλέπονται θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. για τις οποίες μπορούμε να ζητήσουμε την έγκριση της κάλυψής τους, για την αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, δεδομένου ότι το τακτικό προσωπικό που υπηρετεί στον Δήμο μας και καλύπτει πάγιες και διαρκείς υπηρεσιακές ανάγκες, δεν επαρκεί για να καλύψει και τις εποχιακές ανάγκες που δημιουργούνται την χρονική περίοδο που αυξάνεται ο πληθυσμός του Δήμου λόγω της μεγάλης προσέλευσης παραθεριστών στα πολλά τουριστικά θέρετρα, όπως το Παρ. Άστρος, το Ξηροπήγαδο και ο Άγιος Ανδρέας, αλλά και στις ορεινές Τοπικές Κοινότητες.
Η αυξημένη απαίτηση για παροχή υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, λόγω της πληθυσμιακής απόκλιση μεταξύ καλοκαιρινής και χειμερινής περιόδου, επιβάλει την πρόσληψη και εργασία υπαλλήλων εποχιακής απασχόλησης, σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό:
Α) Κάλυψη τεσσάρων (4) θέσεων Οδηγών του κλάδου ΔΕ με σύμβαση ορισμένου χρόνου εξάμηνης διάρκειας.
Ο Δήμος προγραμματίζει την πρόσληψη (4) Οδηγών κατηγορίας ΔΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα, λόγω των αυξημένων εποχικών αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 21 Ν.2190/94 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μέχρι σήμερα.
Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2011 και θα βαρύνει τον Κ.Α.20-6041.001 με τίτλο «Τακτικές αποδοχές συμβασιούχων (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα», ενώ στο άρθρο 17 του Ο.Ε.Υ του Δήμου προβλέπονται (6) έξι θέσεις Οδηγών (απόφασης Γ.Γ.Π.Π. 4172/27-4-2009,ΦΕΚ 761/27-4-2009/τεύχος Β΄).
Β)Κάλυψη μίας (1) θέσης Ηλεκτρολόγων (Εναερίων δικτύων) κλάδου ΔΕ με σύμβαση ορισμένου χρόνου εξάμηνης διάρκειας.
Στον Δήμο μας προγραμματίζει την πρόσληψη ενός (1) Ηλεκτρολόγου εναερίων δικτύων κατηγορίας ΔΕ 24, λόγω των αυξημένων εποχικών αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 21 Ν.2190/94 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μέχρι σήμερα.
Η δαπάνη μισθοδοσίας του υπαλλήλου αυτού έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2011 και θα βαρύνει τον Κ.Α.20-6041.001 με τίτλο «Τακτικές αποδοχές συμβασιούχων» , ενώ στο άρθρο 17 του Ο.Ε.Υ του Δήμου προβλέπονται (2) θέσεις Ηλεκτρολόγων Ι.Δ.Ο.Χ.
Γ) Κάλυψη εννέα (9) Θέσεων Εργατών Γενικών Καθηκόντων (συνοδοί απορριμματοφόρου) κλάδου ΥΕ με σύμβαση ορισμένου χρόνου εξάμηνης διάρκειας.
Ο Δήμος προγραμματίζει την πρόσληψη (9) εργατών Γενικών Καθηκόντων για να εργαστούν ως συνοδοί απορριμματοφόρων, κλάδου Υ.Ε., λόγω των αυξημένων εποχικών αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 21 Ν.2190/94 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μέχρι σήμερα.
Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2011 και θα βαρύνει τον Κ.Α.20-6041.001 με τίτλο «Τακτικές αποδοχές συμβασιούχων», ενώ στο άρθρο 17 του Ο.Ε.Υ του Δήμου προβλέπονται (13) θέσεις Εργατών Γενικών Καθηκόντων.
Σημειώνεται ότι η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού καλύπτεται εξολοκλήρου από τα ανταποδοτικά τέλη των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Σχετική είναι η υπ αριθμόν οικ.18349/13-4-2011 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα «Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με όλα τα ανωτέρω, παρακαλούμε για τη χορήγηση της έγκρισης που προβλέπεται στην Π.Υ.Σ. 33/2006.
Ο πρόεδρος ζήτησε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν . Οι κ. Γεώργιος Δαλιάνης και Στράτης Δαλιάνης από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση αντίστοιχα δήλωσαν ότι συμφωνούν με την εισήγηση.»

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Αδάμης ο οποίος ανέφερε: «Καταθέτω στο Δ.Σ. προς ψήφιση.
Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λ.π. είναι απλήρωτοι , κινδυνεύουν να απολυθούν ή απολύονται γιατί τάχα έληξε η σύμβασή τους.
Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους και απαιτούμε:
*Καμία απόλυση εργαζομένου.
*Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.
*Καταβολή των δεδουλευμένων,
*Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα.
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την επίδειξη πυγμής από την κυβερνητική πλειοψηφία στο Δήμο της Αθήνας ενάντια στους αγωνιζόμενους συμβασιούχους.
Επιστράτευσαν ακόμα και τά ΜΑΤ και συνεδρίασαν υπό την προστασία τους.
Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους του Δήμου μας για μόνιμη σταθερή δουλειά ενάντια στην φορομπηξία και την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών .
Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στη νέα θύελλα αντεργατικών μέτρων πού έρχονται.»
 

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ