Πρόσκοποι της 27ης Κοινότητας Ανιχνευτών Λεμεσού Κύπρου στη Δημητσάνα

Πρόσκοποι της 27ης Κοινότητας Ανιχνευτών Λεμεσού Κύπρου στη Δημητσάνα

Απρίλιος 16, 2014 - 09:45
4 σχόλια

Το διήμερο 14 & 15 Απριλίου 2014 επισκέφτηκαν την Δημητσάνα, 20 πρόσκοποι της 27ης Κοινότητας Ανιχνευτών Λεμεσού Κύπρου, υλοποιώντας το προσκοπικό τους πρόγραμμα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ελληνικά προσκοπικά σωματεία. Ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα, στα ιστορικά μνημεία και στα μοναστήρια και έκαναν ράφτινγκ στον Λούσιο.

Εκ μέρους του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλου, τους Κυπρίους προσκόπους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, η Αντιδήμαρχος Μαρίνα Διαμαντοπούλου, με τοπικά κεράσματα και αναμνηστικά δώρα.
Οι νεαροί Κύπριοι, ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής, ευχαρίστησαν για την φιλοξενία και έφυγαν για την πατρίδα τους ως πρεσβευτές της Γορτυνίας, μεταφέροντας όλες τις ευχάριστες εμπειρίες που αποκόμισαν.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Πρεσβευτές της αγαπημένης μας Γορτυνίας, στην Κύπρο !!! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος μας στέλνει μακριά ,το μήνυμα του Αρκαδικού ιδεώδους της ιστορίας του πολιτισμού και της φιλοξενίας, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην διοίκηση του δήμου, και στην αντιδήμαρχο πολιτισμού κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου ! Αισθάνομαι υπερήφανη, μπράβο !

Η φιλοξενία, και η ανταλλαγή απόψεων, είναι δείγμα πολιτισμού, και εξωστρέφειας.Συγχαρητήρια στον δήμο Γορτνίας.

Με τέτοιες εκδηλώσεις, γίνεται ο τόπος μας γνωστός, και αυξάνεται η τουριστική κίνηση. ΑΥΤΑ κάνουν οι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι.Δεν γυρνούν στα καφενεία !(Μη πείτε πως δεν γινόταν)!!!

Σε μια αναζήτηση μου στο διαδίκτυο και ΠΑΝΤΕΛΩΣ τυχαία, έπεσε στην αντίληψή μου το συγκεκριμένο άρθρο και όταν το είδα ξαφνιάστηκα, εντυπωσιάστηκα και συγκινήθηκα έντονα. (Και να σκεφτεί κανείς ότι η πιθανότητα να το βλέπαμε υπό άλλες συνθήκες ήταν μηδαμινή..!!!!) Στο ταξίδι μας - που τα παιδιά είχαν την "διόραση" και ονόμασαν "Επι ξηράς Οδύσσεια" - είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην όμορφη γη σας. Μόλις φτάσαμε μας καλωσόρισε - εκτός από τον φίλο "ξεναγό" μας Κώστα - το ευλογημένο νερό σας που επιδειχτικά σαν να ήθελε να μας περάσει τη μυρωδιά που έχει το χώμα σας... Έπειτα εγκατασταθήκαμε στο σχολείο του χωριού σας που με τόση προθυμία μας προσφέρατε για να περάσουμε το βράδυ μας. Επισκεφτήκαμε την εκκλησία, το δημαρχείο στο οποίο η Αντιδήμαρχός σας μας υποδέχτηκε με περισσή χαρά και άφθονα δώρα και καλούδια (και την υπερ-ευχαριστούμε για αυτό), κάναμε βόλτα στο χωριό, μάθαμε την ιστορία του, περπατήσαμε για ώρες στα γύρω βουνά σε μια προσπάθειά μας να μιμηθούμε τους μαθητές του κρυφού σχολειού, ακούσαμε την ηχό που έκαναν οι φωνές μας στο φαράγγι, ήπιαμε νερό απ'τις πηγές σας . . . και μπορώ να συνεχίσω να περιγράφω για ώρες το πόσο απολαύσαμε τις ομορφιές του τόπου σας. Σαν αποδέκτης όλων αυτών λοιπόν, για την τόσο θερμή φιλοξενία σας και προθυμία σας να μας παρέχετε απλόχερα τη βοήθειά σας σε ότι χρειαστήκαμε, σας υπερ-ευχαριστούμε όλοι μέσα από την καρδιά μας. Παρόλο που η επίσκεψή μας ήταν πολύ σύντομη, να είστε σίγουροι ότι θα μεταφέρουμε το μήνυμα της φιλοξενίας σας και της μοναδικότητας του τόπου σας και ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επιδιώξουμε να σας επισκευτούμε και πάλι. Με τις πιο Θερμές μας ευχαριστίες, Έλενα Αγαθοκλέους Υπαρχηγός Κοινότητας Ανιχνευτών 27ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λεμεσού