Πρόσκληση σε Αρκαδικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

Πρόσκληση σε Αρκαδικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

Ιούλιος 31, 2017 - 16:01
0 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Netwok, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Αρκαδικών Προιόντων, θα συμμετάσχει με περίπτερο στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προιόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας που θα πραγματοποιηθεί 5-8 Αυγούστου στο Κατάκολο.

To Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα να αποστείλουν δωρεάν - μέχρι δύο - προϊόντα και ενημερωτικό υλικό της επιχείρησής σας για να την προβολή τους από το περίπτερο του Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι πρέπει να είναι τοπικά τα προϊόντα Αρκαδίας και μόνο.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστείλουν τα προϊόντα και το ενημερωτικό υλικό έως την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 2 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ POS ΖΗΤΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών επαγγελματιών από την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα, ζητά, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και την αναπληρωτή υπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας. Όπως αναφέρει το ΟΕΕ, πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αποδεδειγμένα και αποκλειστικά παρέχουν υπηρεσίες σε εταιρείες και η αμοιβή τους κατατίθεται υποχρεωτικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 64 ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 97 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Εξήντα τέσσερις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις από 16 χώρες, μεταξύ των οποίων δύο ελληνικές, επιλέχθηκαν από την ΕΕ για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020». Το συνολικό ποσό που κατανέμεται μεταξύ των ΜΜΕ, οι οποίες ασχολούνται με 57 έργα, ανέρχεται σε 96.815 εκατ. ευρώ. Από την Ελλάδα επελέγησαν δύο εταιρείες για συνολική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 2.048.568 ευρώ, στο πλαίσιο της στήριξης των προσπαθειών των ΜΜΕ για την ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων λύσεων για γαλάζια ανάπτυξη. Οι εν λόγω εταιρείες συνεργάστηκαν σε έργο στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, για τη μείωση του κόστους μέσω καινοτόμου πλατφόρμας Floating Met Mast.

EΥΝΟΪΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σειρά ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων που αφορούν το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ και τον ακατάσχετο λογαριασμό προβλέπονται μαζί με τα νέα χαμηλότερα παράβολα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας. Επίσης περιλαμβάνεται ρύθμιση για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και της δικηγορικής αμοιβής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου.

EUROSTAT: ΣΤΟ 176,2% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017

 Στο 176,2% του ΑΕΠ ανερχόταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνoντας τη μεγαλύτερη μείωση στο λόγω χρέους προς ΑΕΠ ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% ποσοστιαίες μονάδες. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι επί του 176,2% του ΑΕΠ, το 140,6% είναι δάνεια και το 35,6% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 310,6 δισ. ευρώ, από 314,8 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.