Πρόσκληση φοιτητών με καταγωγή από την Τσακωνιά

Πρόσκληση φοιτητών με καταγωγή από την Τσακωνιά

Απρίλιος 19, 2019 - 16:09
0 σχόλια

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Έναρξη της Επανάστασης του 1821, το «Αρχείον της Τσακωνιάς» διοργανώνει Συνέδριο, με σκοπό τον εορτασμό της Επανάστασης.

Το Θ’ Τσακώνικο Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Μαρτίου 2020 στο Λεωνίδιο, στη Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου. Το Συνέδριο με τίτλο «Οι Τσάκωνες κατά τα Επαναστατικά και Προεπαναστατικά χρόνια», είναι αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821. Το Συνέδριο επιθυμεί να αναδείξει τη δράση των Τσακώνων τόσο στην περιοχή της Τσακωνιάς (Λεωνίδιο, Πραστό, Σίταινα, Καστάνιτσα, Τυρό, Πέρα Μέλανα και μικρότερους ενδιάμεσους οικισμούς), όσο και σε περιοχές που έζησαν και έδρασαν οι Τσάκωνες (Κωνσταντινούπολη, Οθωμανική Αυτοκρατορία, Ρωσία και Βαλκανικές χώρες) πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Με αφορμή το Θ’ Τσακώνικο Συνέδριο, το «Αρχείον της Τσακωνιάς» καλεί τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) από όλα τα Τσακωνοχώρια,σε μια προσυνεδριακή συνάντηση, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τη θεματολογία που άπτεται του Θ’ Τσακώνικου Συνεδρίου για την εκπόνηση εργασιών, ανακοινώσεων, εισηγήσεων.
Η συνάντηση – ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, στις 12:00 στο Αρχοντικό Τσούχλου, στο Λεωνίδιο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 693 6567686 κ. Ιωάννης Χριστοδούλου & 693 7898030 κ. Ελένη Πουτσελά

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.