Προσδοκία «ανάστασης» για τον Αντώνη Σαμαρά

Προσδοκία «ανάστασης» για τον Αντώνη Σαμαρά

Απρίλιος 10, 2018 - 11:07
3 σχόλια

Το Μεγάλο Σάββατο, λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δημοσίευσε ένα άρθρο στην «Καθημερινή», στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, έβγαλε «λάδι» τη δική του περίοδο διακυβέρνησης, ενώ παράλληλα έτεινε χείρα στο Κίνημα Αλλαγής με το οποίο, όπως είπε, τους συνδέει πια κοινό έργο το οποίο πρέπει να υπερασπιστούν.

Σε αυτό, τουλάχιστον, τηρεί κοιμή γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς πρότεινε συνεργασία, με στόχο να κατατροπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, τον οποίον ταυτίζει με τον λαϊκισμό και με τον κρατισμό.

Το άρθρο του κ. Σαμαρά θυμίζει τον -επί της ουσίας- προεκλογικό λόγο που εκφώνησε ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης στην Αθήνα στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει με αφορμή την κρίση στην Αρκαδία. Η ομιλία του βουλευτή, όπως διαπιστώσαμε βλέποντας το βίντεο που «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαρισμό στο Facebook και όχι, φυσικά, κρίνοντας από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε την επομένη, ελάχιστα είχε να κάνει με την Αρκαδία, αφού επί της ουσίας αναλώθηκε στην εκθείαση της πολιτικής Σαμαρά. Ο «μέντορας», εξάλλου, ήταν στο ακροατήριο του βουλευτή.

Και σε ποιον δεν αρέσει να ακούει τα επιτεύγματά του -και φυσικά να μην ασκείται καμία κριτική στην περίοδο διακυβέρνησής του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, λοιπόν, στο άρθρο του αναφέρεται στην περίοδο που ήταν αντιπολίτευση αλλά και στην περίοδο διακυβέρνησής του και μας λέει ότι όλα τα έκανε καλά. Αν κάποιος δεν είχε ιδέα για το τι περνάει η χώρα μας, διαβάζοντας τα γραφόμενα, πείθεται ότι η Ελλάδα πήγαινε... «σφαίρα» την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά. Δεν αναφέρεται, ασφαλώς, στην περίοδο 2007-2009 που η κυβέρνηση της παράταξής του έθεσε τις βάσεις των μνημονίων, διαχωρίζοντας τη θέση του από το κόμμα του που κυβερνούσε, αποφεύγοντας επιμελώς να κάνει αυτοκριτική και κριτική, θεωρώντας, προφανώς, ότι οι πολίτες δεν έχουμε μνήμη.

Παράλληλα, θεωρεί ότι δικαιώθηκε που υπονόμευσε την κυβέρνηση Παπανδρέου την περίοδο 2010-2012 και κυρίως εμφανίζεται ως αντιμνημονιακός, λησμονώντας ότι μπροστά στη Μέρκελ άλλα έκανε. Και κυρίως κάνει λόγο για υπέρβαση, αφού συνεργάστηκε με άλλα κόμματα για το καλό της πατρίδας, αλλά δεν αναφέρει ότι ουσιαστικά έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, αφού δεν υπήρχε προοπτική αυτοδυναμίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς με κάθε τρόπο βγαίνει μπροστά το τελευταίο διάστημα. Βγαίνει μπροστά, όμως, επ' ωφελεία της παράταξης ή για να υπερασπιστεί μόνο το δικό του έργο;

Ως αυτή την ώρα, η εσωκομματική πολιτική του Σαμαρά και των βουλευτών που τον στηρίζουν στην Πελοπόννησο είναι μάλλον διχαστική για την παράταξη. Θυμίζουμε την αστοχία σχετικά με το έργο ΣΔΙΤ, το οποίο η Νέα Δημοκρατία είχε στηρίξει εν τη γενέσει του και το οποίο αποκήρυξαν οκτώ βουλευτές της Πελοποννήσου, προκαλώντας τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία. Τώρα, εμφανίζεται με το άρθρο του να ευλογάει τα δικά του τα γένια και, όπως κάνουν οι βουλευτές του στρατοπέδου του, δεν αναφέρει πουθενά τον ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ούτε ασφαλώς κάνει ελάχιστη κριτική και αυτοκριτική στα έργα και στις ημέρες της παράταξής του στην εξουσία.

«Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, μη... αναφερόμενος, όμως, στο πρόγραμμα της παράταξής του, παρά μόνο εστιάζοντας στην ανάγκη για συνύπαρξη με το Κίνημα Αλλαγής.

Τη δική του προσωπική «ανάσταση» ελπίζει ο κ. Σαμαράς και αυτό φαίνεται ολοκάθαρα στο άρθρο του.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν ο μόνος που θυμήθηκε πασχαλιάτικα να δικαιώσει εαυτόν. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Τήλο όπου επέλεξε να περάσει το Πάσχα με την οικογένειά του, μίλησε για το πέρασμα στην αντιμνημονιακή εποχή και για την ελπίδα που, επιτέλους, είναι εδώ. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής για τις δικές του «αυταπάτες», ούτε ψήγμα αναφοράς στην υπονόμευση της κυβέρνησης της ΝΔ από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λέξη για το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που η χώρα μας έχασε τα αβγά και τα πασχάλια.

Επομένως, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Πρωθυπουργός έχουν, δυστυχώς, πολλά περισσότερα κοινά απ' ό,τι θέλουν να πιστεύουν, καθώς προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα τα έχουν καλώς καμωμένα.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Στη φωτογραφία ο κ. κολοτούμπας και ο κ. στα τέσσερα, αλληλοσυγχαίρονται για τα κατορθώματά τους.............

Προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα κατά φαντασία δίπολο Βλάσης σημαίνει Σαμαράς και το Τατούλη σημαίνει Μητσοτάκη. Και δεν είναι καθόλου φαντασία ότι το κάνεις άτεχνα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.