Προς απόλυση 530 υπάλληλοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ

Προς απόλυση 530 υπάλληλοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ

Νοέμβριος 21, 2012 - 17:26
1 σχόλια

Συνάντηση των εργαζομένων  με τον Γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλο

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με την οποία  530 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα απολυθούν, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το διορισμό τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική.

Η υπόθεση αφορά  επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να αποδεχτούν το διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χωρίς να  έχουν καμία ευθύνη για τη διαδικασία της μεταφοράς τους στο Ίδρυμα.

Οι εκπρόσωποι της  ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησαν από τον κ. Μαρκόπουλο τη συνδρομή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ώστε να βρεθεί λύση και να μην απολυθούν οι 530 υπάλληλοι του Ιδρύματος, αλλά και να προσληφθούν επίσης και οι 850 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στο διαγωνισμό 8Κ.    

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο αίτημα των εργαζομένων και τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος. 

 

  


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πολύ ωραία και με τους άλλους που έχουν επίσης μπει με ΑΣΕΠ; Και περιμένουν. Σε αυτούς τι έχετε να πείτε; Σε αυτούς που είναι με τελικά πριν της Αγροτικής; Στα παιδιά που είναι με την προκήρυξη του ΙΚΑ; Αυτούς με τελικά και απόφαση ΑΣΕΠ από τις Περιφέρειες κλπ. κλπ. Ε; Δεν σας ακούω ;. Για όλους αυτούς δεν έχω ακούσει να κάνετε απεργίας;. Η μήπως κάνω λάθος. Και εμείς ξέρετε είμαστε Έλληνες Πολίτες. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΟ. Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα το θέμα με τα άτομα της Αγροτικής και λυπάμαι για την τροπή που πήρε η υπόθεση. Όμως με τίποτε δεν καταλαβαίνω, για ποιον λόγο δεν τηρούνται και οι νόμοι και κυρίως το σύνταγμα για εμάς, όλους τους άλλους με ΑΣΕΠ και για τα άτομα της Αγροτικής άσχετα αν οι θέσεις στην Αγροτική έχουν καταργηθεί και έπρεπε να είναι άλλοι η διαδικασία. Οι διοριστέοι της ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν έχουν εγκλωβιστεί κάνετε λάθος. Η απόφαση του εφετείου είναι ξεκάθαρη και εκτελεστή, άλλο τι νομίζουν οι διάφοροι. Αναφέρει ξεκάθαρα ότι όλα αυτά που έγιναν με την αντικατάσταση είναι παράνομα και αντισυνταγματικά. Και είναι φυσικό διότι αλλιώς θα έπρεπε να γίνει νέος διαγωνισμός (δεν έγινε) , άρα υπήρξε αντικατάσταση! ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ λοιπόν σε όλους όσους έχουν τελικά ΑΣΕΠ και ας αφήσουν τις ανοησίες.