Το προπονητικό ταξίδι του Καστρίτη στην Basket League συνεχίζεται (pics)

Το προπονητικό ταξίδι του Καστρίτη στην Basket League συνεχίζεται (pics)

Ιούλιος 12, 2019 - 21:19
0 σχόλια

Εποχή Γιάννη Καστρίτη και επίσημα πια στον Ηρακλή ο οποίος με την επιστροφή του στα παρκέ της μεγάλης κατηγορίας του Ελληνικού μπάσκετ δίνει τα κλειδιά στον Αρκά coach με στόχο την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και φιλόδοξου συνόλου.

Ο Γιάννης Καστρίτης σε κάτι λιγότερο από 7 μήνες γίνεται προπονητής μιας δεύτερης ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μετά τον Άρη τον περασμένο Δεκέμβριο ο 37χρονός τεχνικός αλλάζει στρατόπεδο και γειτονιά για λογαριασμό του Ηρακλή που επιστρέφει στην Basket League.

Από το Παλέ "Nick Galis Hall" στο Ιβανώφειο και από τον Αρκαδικό ως τον πάγκο της Εθνικής U19 ο Γιάννης Καστρίτης συνεχίζει το προπονητικό μπασκετικό του ταξίδι έχοντας πια καθιερωθεί και έχοντας κερδίσει με την αξία του την αναγνώριση των παροικούντων την Ιερουσαλήμ στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.

Ο Γιάννης Καστρίτης προοδεύει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο σταθερά και μεθοδικά  με όπλο του την σκληρή δουλειά δίνοντας του την δυνατότητα να βγάζει πια το παντεσπάνι του σε ιστορικά σωματεία (Άρης, Ηρακλής) με μεγάλη ιστορία, πολύ κόσμο και βέβαια αρκετές απαιτήσεις όντας ίσως τα πρώτα σκαλοπάτια ακόμα και για κάτι μεγαλύτερο μελλοντικά.

Ο Ηρακλής γίνεται η τέταρτη ομάδα μετά τον Αρκαδικό, τα Τρίκαλα, την Κύμη και τον Άρη από το 2015 όπου και έκανε το ντεμπούτο του στην Basket League ο Αρκάς coach που αναλαμβάνει τα ηνία ως head έχοντας μια αξιοπρόσεκτη πορεία βάση επιδόσεων, δουλειάς και αποτελεσμάτων στη μεγάλη κατηγορία.

Για να τα πάρουμε από την αρχή η πρώτη επαφή του Γιάννη Καστρίτη με τους πάγκους ήταν το 2005 στην Πάτρα με την Απολλωνιάδα στην Γ' Εθνική για να πάρει σε ρόλο assistant την πρώτη ουσιαστική εμπειρία από Basket League ένα χρόνο μετά με την Ολυμπιάδα Πατρών.

Ακολούθως άνοιξε το κεφάλαιο Αρκαδικός όντας στο πλευρό του Γιάννη Σμυρνιώτη την τριετία 2009-2012 με τον Μιχάλη Σμυρνιώτη το 2012 να παίρνει την μεγάλη απόφαση επενδύοντας στο προπονητικό ταλέντο του Γιάννη Καστρίτη που άρχιζε σιγά, σιγά να ανατέλλει.

Στην διετία 2012-2014 στην σκληρή και ιδιαίτερη liga της Α2 ο Γιάννης Καστρίτης γέμισε πολύτιμες εμπειρίες και ήταν το μεγάλο σχολείο για το επόμενο βήμα σφυρηλατώντας παράλληλα τον εαυτό του, βάζοντας τα θεμέλια της δικής του μπασκετικής φιλοσοφίας, βγαίνοντας μπαρουτοκαπνισμένος και έτοιμος να κοιτάξει ψηλά.

Την σεζόν 2014-2015 ο Γιάννης Καστρίτης κάνει το όνειρο πράξη και οδηγεί τον Αρκαδικό στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του με την άνοδο στην Basket League με τον ίδιο να κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της Α2 κατηγορίας, τον ΣΕΦΑ την άνοδο και το Ελληνικό μπάσκετ έναν από τους νεότερους coach μέλος της νέας γενιάς Ελλήνων προπονητών.

Την χρονιά 2015-2016 ο Αρκαδικός ντεμπουτάρει στην Basket League με τον Γιάννη Καστρίτη στο τιμόνι του και παρά την μεγάλη προσπάθεια μια χαμένη βολή στην Αμαλιάδα από τον Καββαδά στάθηκε μοιραία με τους κυανόλευκους της Τρίπολης να γνωρίζουν πικρό και συνάμα άδικο υποβιβασμό.

Αμέσως μετά την σεζόν 2016-2017 ο Γιάννης Καστρίτης αναλαμβάνει τα Τρίκαλα τα οποία εκτός από την άνετη παραμονή συνδυάζουν την ουσία του αποτελέσματος με το καλό μπάσκετ κάνοντας ρεκόρ τελικής θέσης και νικών με 10 στο σύνολο (16 ήττες) στην Basket League.

Επόμενος σταθμός η σταχτοπούτα Κύμη στην μεγάλη κατηγορία την χρονιά 2017-2018 με την οποία μπαίνει για πρώτη φορά στα play off με την 7η τελική θέση στη regular season της Basket League φθάνοντας επίσης μέχρι και τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η σεζόν 2018-2019 ξεκίνησε στην Κύμη αλλά ολοκληρώθηκε στον Άρη όπου ο Γιάννης Καστίτης μετά το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα της Ευβοίας ανέλαβε την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή με τους κιτρινόμαυρους φθάνοντας στο τέλος με επιτυχία στον στόχο που ήταν η παραμονή του "αυτοκράτορα" στην κατηγορία.

Πλέον η νέα μεγάλη πρόκληση στην προπονητική διαδρομή του Γιάννη Καστρίτη ακούει στο όνομα Ηρακλής και στο Ιβανώφειο θα ανοιχτεί το νέο κεφάλαιο και στην καριέρα του Αρκά coach αλλά και του Γηραιού που ψάχνει και πάλι το ρόπαλο της καθιέρωσης στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ.

Βεβαίως μέσα σε όλα αυτά που γράψαμε παραπάνω για τους σταθμούς του μπασκετικού ταξιδιού του Γιάννη Καστρίτη δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε πως από της 12 Μαρτίου του 2018 είναι ο εκλεκτός της ομοσπονδίας και είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος της ομάδας U19.

Ως επίλογο το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως η Τρίπολη θα είναι Ηρακλής για χάρη του και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην νέα του αυτή προσπάθεια γιατί ο Γιάννης Καστρίτης την αξίζει πραγματικά!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.