Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης: Έργο αξίας 200.000 ευρώ στο χωριό σε 15 χρόνια

Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης: Έργο αξίας 200.000 ευρώ στο χωριό σε 15 χρόνια

Ιούνιος 27, 2018 - 12:00
0 σχόλια

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στη Νεστάνη την Τρίτη 26 Ιουνίου, ο πρόεδρος του προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης, που δραστηριοποιείται με σημαντικότατο έργο από το 1925, κ. Σταύρος Παπασταύρου, εξέθεσε σε σύντομη τοποθέτησή του το έργο του συλλόγου την τελευταία 15ετία, ενώ ζήτησε από τη δημοτική αρχή όχι τόσο υλική βοήθεια, όσο τεχνική.

Ο κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι ο σύλλογος αποτελείται από 200 μέλη, και ότι προσφέρει εξέλιξη, στήριξη στα έθιμα του χωριού και αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου.

«Διαχειριζόμαστε τις ετήσιες συνδρομές των μελών μας και τις ισχνές επιδοτήσεις με απόλυτη διαφάνεια και με σεβασμό, διατηρούμε καλές σχέσεις με όλους τους συλλόγους. Ενδεικτικά, τα τελευταία 15 χρόνια ο Προοδευτικός Σύλλογος έχει εκτελέσει έργα καλλωπιστικά αξίας 200.000 ευρώ. Μετά και τη δική μας συνδρομή και υποστήριξη, το έθιμο του Άι-Γιώργη θα καταστεί δρώμενο διενούς εμβέλειας, μετά την ένταξή του στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Έχουμε ξεπεράσει τα στενά όρια του Νομού. Παράλληλα, παρεμβαίνουμε στην ανάπλαση του χωριού, στις παλιές πέτρινες βρύσες, πλακοστρώσεις, ενώ στο χωριό μας λεουτουργούμε πλήρες γυμναστήριο».

Ακόμα, ο κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στην αξιοποίηση τους παριβάλλοντα χώρου της Φιλίππειας Κρήνης και της Ακρόπολης της Νεστάνης, ώστε να αναδειχθεί αυτή η περιοχή.

«Όλα αυτά είναι ένα μέρος αυτών που ο σύλλογός μας έχει καταφέρει ως σήμερα. Αλλά έχουμε στόχους που χρήζουν οικονομικής υποστήριξης. Αναγνωρίζοντας τις συγκυρίες, περιορίζεται το δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.»

Δύο χρόνια δεν έχουμε πάρει την ετήσια επιδότηση που δικαιούμαστε.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος, το χωριό έχει ανάγκη από έργα υποδομής, δρόμων, έργα αποχέτευσης. «Έργο υποδομής ή συντήρησης έχει να δει πολλά χρόνια η Νεστάνη, με μόνη εξαίρεση την ανακατασκευή της πλατείας και το υδραγωγείο, που έγινε από τον πρώην Δήμο Μαντινείας».

Τέλος, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο κληροδότημα του Γκλίνου, στο οποίο έλαβε χώρα η χθεσινή συνεδρίαση, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να δεβαστούν όλοι τις επιθυμίες εκείνου του σπουδαίου πατριώτη, όπως εκφράστηκαν στη διαθήκη του, καθώς το κτίριο δεν τυγχάνει συντήρησης, ενώ γίνονται νέες ζημιές στον χώρο. «Ζητάμε, εφόσον το κτίριο δεν πληροί τα απαραίτητα και αφού οι δημόσιες υπηρεσίες ήδη στεγάζονται σε άλλο κτίριο, την εποπτεία και τη συντήρηση, την παραχώρηση της ευθύνης για την αξιοποίηση του κτιρίου και την ακριβή τήρηση των όρων παραχώρησης, ώστε να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση της δωρεάς και το κτίριο να γίνει πολιτιστικό κέντρο για όλους τους συλλόγους και τους φορείς και για όλους τους κατοίκους της Νεστάνης»

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης, ο ίδιος ο σύλλογος προτίθεται να αναλάβει τη διαρρύθμιση της αίθουσας, τα έπιπλα, την ηχητική εγκατάσταση, τη διακόσμηση. Από τη δημοτική αρχή ζήτησε μόνο να αναλάβει να αντικαταστήσει τα πορτοπαράθυρα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.