Πρόληψη-αντιμετώπιση ενόψει χειμερινής περιόδου στην Αρκαδία (video)

Πρόληψη-αντιμετώπιση ενόψει χειμερινής περιόδου στην Αρκαδία (video)

Οκτώβριος 30, 2014 - 14:50
0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κεντρικό κατάστημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Ε. Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα Ευάγγελου παρουσία του Εντεταλμένου Σύμβουλου πολιτικής προστασίας Γιώργου Ρουμελιώτη με θέμα την αποτίμηση-αξιολόγηση της φετινής θερινής αντιπυρικής περιόδου και την προετοιμασία των δράσεων των φορέων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Παρόντες στη συνεδρίαση και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι πολιτικής προστασία των δήμων της Αρκαδίας. Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στη θερινή περίοδο που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με απόλυτη επιτυχία τις φωτιές με συνεργασία και συντονισμό όλων των φορέων. Οι 200 πυρκαγιές που υπήρξαν στην Αρκαδία αντιμετωπίστηκαν άμεσα, από τις οποίες κάηκαν 120 στρέμματα δασικής έκτασης με μεγαλύτερο μέρος πουρνάρια, ελάχιστα πεύκα και 200 στρέμματα αγροτολιβαδική έκταση. Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα είναι σε ετοιμότητα για τυχόν συμβάντα το χειμώνα, ώστε να μην υπάρξουν άσχημα αποτελέσματα.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης Λαρέζος Θεόδωρος αναφέρθηκε κι αυτός στην πολύ καλή συνεργασία και στον καλό συντονισμό όλων των φορέων κατά τη θερινή περίοδο και ευελπιστεί το ίδιο να γίνει και το χειμώνα.

Ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος από την Αστυνομία μίλησε για την επέμβαση της Αστυνομίας σε περιστατικά πυρκαγιών το καλοκαίρι με θετικά αποτελέσματα. Η Αστυνομία ήδη έχει κάνει σχέδιο αποχιονισμού για το χειμώνα.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στην ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες που θα πρέπει να διαφυλαχθούν, καθώς η φύση συνεχώς επιφυλάσσει κινδύνους και ήδη ο φετινός χειμώνας έχει δείξει τα δόντια του. Μίλησε κι αυτός με τη σειρά του για την πολύ καλή συνεργασία όλων των φορέων. Τόνισε ότι όλοι θα είναι πανέτοιμοι για το χειμώνα, και ο ίδιος σαν εντεταλμένος αλλά και σαν πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αρκαδίας θα προσφέρει ό, τι μπορεί για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.