Πρωινή βόλτα 12 αδέσποτων σκύλων στη πλατεία Πετρινού (photos)

Πρωινή βόλτα 12 αδέσποτων σκύλων στη πλατεία Πετρινού (photos)

Σεπτέμβριος 13, 2013 - 09:20
20 σχόλια

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη της Τρίπολης είναι γνωστό σε όλους και εμείς εδώ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο όλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και στο φόβο που υπάρχει για τυχόν επιθέσεις σε περαστικούς... Σήμερα το πρωί- λίγη ώρα πριν, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος - αναγνώστης 12 σκυλιά είναι αραγμένα κυριολεκτικά στην πλατεία Πετρινού και όπως αναφέρει ο αναγνώστης στο μήνυμά του είναι έτοιμα να επιτεθούν σε όποιον περάσει από εκεί.

Οι απόψεις και οι θέσεις της δημοτικής αρχής είναι καταγεγγραμμένες και έχουμε αναφερθεί και σε αυτές αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα είναι ως φαίνεται μείζον και επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί μία λύση οριστική, αφού έχουν ξεκινήσει και τα σχολεία και από το σημείο περνούν και παιδιά με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ασφάλειά τους...

Η άνεση που προσφέρει η πλατεία αποτελεί θέλγητρο ως φαίνεται και για τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου που εν προκειμένω δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να είναι "φιλικοί".

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

Να συμπληρώσω ότι αγέλες αδέσποτων σκυλιών γύρω από το άλσος του Αη-Γιώργη ενοχλούν περιπατητές, αθλητές και δεν επιτρέπουν στα παιδιά του Μερκοβουνίου να πηγαινοέρχονται στα σχολεία τους με ποδήλατα. Σε λίγο θα αρχίσουν οι σχολικές εκδρομές στο άλσος και οι αρμόδιοι πρέπει να κινηθούν γρήγορα.

Δεν είναι απαραίτητο λογικό συμπέρασμα ότι επειδή "αράξανε" θα "επιτεθούν" και στον οποιονδήποτε περάσει. Είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. ΑΛΛΑ... Αν περάσει ποδήλατο ή μηχανή, είναι πολύ πιθανόν να θελήσουν να παίξουν. Όχι απαραίτητα να κάνουν κακό. Απλά να παίξουν. Να κυνηγήσουν την ρόδα. Κι αν όχι όλα, ένα σκυλί να ξεκινήσει το παιχνίδι θ' ακολουθήσει κι η αγέλη. (γιατί περί αγέλης πρόκειται) Έχεις δει πως είναι 12 σκυλιά να κυνηγάνε την ρόδα του ποδηλάτου σου;;;; (κι όχι να θέλουν να σου κάνουν κακό-τα ζώα δύσκολα ηθελημένα θα σου κάνουν κακό) 99% θα κάνεις μόνος σου κακό στον εαυτό σου καθώς από την τρομάρα σου δεν θα μπορείς να ελέγξεις το ποδήλατό σου. Αυτό δεν σημαίνει δεν φταίνε τα σκυλιά και φταίμε εμείς. Σημαίνει ότι ακόμα κι αν τα ζώα δεν έχουν κακή πρόθεση, η ζημιά θα γίνει. Θέλει πρόβλεψη και μόνιμες δομές για τον έλεγχο αυτών των καταστάσεων. Και δεν θα λυθεί από μόνο του το πρόβλημα, μάλιστα προσεχώς θα γίνει και χειρότερο. Αρκετά χειρότερο. Υ.Γ.1 Η φόλα δεν είναι για εμένα λύση. Είναι και απάνθρωπη συμπεριφορά. Όταν οι γίδες τρώνε τον κήπο του γείτονα, δεν τους ρίχνουμε φόλα... Υ.Γ.2 Συμβουλή από ποδηλάτη προς ενδιαφερομένους: Σε περίπτωση αγέλης σκύλων, κατεβαίνουμε από το ποδήλατο και περπατάμε. Νωρίς αν μπορούμε. Αν μπορούμε αποφεύγουμε την αγέλη πηγαίνοντας από αλλού. Αν δεν μπορούμε και ήδη ξεκινήσει το παιχνίδι , βάζουμε το ποδήλατο ανάμεσα σ' εμάς και την αγέλη, και προσπαθούμε από την άλλη μεριά να έχουμε τοίχο. Περπατώντας ήρεμα φεύγουμε από τον χώρο τους. Δεν θ' ακολουθήσουν για πολύ. Σε κάθε περίπτωση, το μυστικό είναι να τους στερήσεις το παιχνίδι. Την χαρά του κυνηγητού. Αν χάσουν αυτό, χάνουν και το ενδιαφέρον τους. Οι παραπάνω οδηγίες δεν ισχύουν για τα τσομπανόσκυλα που βρίσκονται στον χώρο που προστατεύουν (εκεί απλά τρέχουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε να φύγουμε από τον χώρο προστασίας τους) και στην περίπτωση που η αγέλη έχει πράγματι σκοπό να επιτεθεί και όχι να παίξει. (σπανιότατο και πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος-π.χ. γεννημένο θυληκό)

Άλλη μια τεράστια επιτυχία της δημ αρχής,και πιο συγκεκριμένα του Μπισιούλη και του Μπούρα που μας τάραξαν με τις δηλώσεις τους και τελικά δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα.

<p>Πολλά μπράβο Δήμαρχε σε εσένα και στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο****του Βουλευτή. Έχουμε γεμίσει κοπρόσκυλα και δεν κάνετε τίποτα. Ντροπή σας!</p>

Για τους διαχειριστές του ArcadiaPortal: Φροντίστε λίγο την αξιολόγηση των ειδήσεων και των θεμάτων που αναρτάτε, πολλά απ' αυτά αποτελούν απλά θόρυβο.

Καλά δε μάθατε ότι στην Πετρινού γινόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των σκυλοραδιοφώνων

Η προηγούμενη μαμά έχει απόλυτο δίκιο. Στο Μερκοβούνι υπάρχει το σοβαρότερο πρόβλημα. Αδέσποτα που εάν δαγκώσουν ένα παιδί, θα έχουμε πρόβλημα. Η αγέλη ξεκινάει κατά το μεσημεράκι προς Αη Γιώργη και ανηφορίζει πάλι τα μεσάνυχτα. Αλοίμονο σε όποιον βρεθει ΄κατά το διάβα της. Δήμαρχοι; Ναι .. καλά. Τοπικός πρόεδρος; ότι νάναι.

Εχει δίκιο ο Βαγγέλης, αν συγκεντρωθούν κομματόσκυλα, που προκαλούν "απλά θόρυβο" μην ασχοληθείτε. Η τέλος πάντων να ζητάτε τη γνώμη του, συμβουλευτικά μιλάει ο άνθρωπος αλλά διατυμπανίζει ποιά κανάλια δεν βλέπει, ποιά βλέπει, και τώρα το παίζει και αρχισυντάκτης ύλης. Α ρε σταλίνα, Σκουρλέτη του πληκτρολογίου

Σύντροφε προβοκάτορα, κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία σου το μόνο που θέλεις είναι να εμποδίσεις τον διάλογο. Δεν έχεις συνεισφέρει το ελάχιστο σε οποιαδήποτε συζήτηση, ούτε μια φορά, απλά, κακόψυχα πυροβολείς όσους θέλουν να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση. Δεν είσαι ο μόνος, το σπορ έχει πολλούς οπαδούς και επιφέρει πολλά οφέλη. Αντί να λες ανοησίες, πες κάτι ουσιαστικό. Αλλά, ξέχασα, δεν είναι αυτός ο σκοπός σου.

"και όπως αναφέρει ο αναγνώστης στο μήνυμά του είναι έτοιμα να επιτεθούν σε όποιον περάσει από εκεί." Είναι γλυκύτατα. Αν δεν τα πειράξεις, δεν πρόκειται να ασχοληθούν. Αν έχεις φαγητό, ίσως σε περιτριγυρίσουν για να φάνε.

ποιος ειναι αυτος ο αναγνωστης που διαπίστωσε οτι ήταν έτοιμα να επιτεθουν σε οποιον περασει?τα χάζευα απο το μαγαζι μου απο την στιγμη που εμφανίστηκαν στην πλατεία και απλα ξαπλωσαν!!επειδή γαύγιζαν καποιες στιγμες δεν σημαίνει οτι επιτεθηκαν κιόλας!!ελεος πια με αυτη την αλαζονεια του ανθρωπου να θελει να ειναι μονος του πανω στην γη!!!αφηστε τα ζωα ησυχα να ξαπλωνουν,μην τα ενοχλείτε και ριξτε τους κανενα ξεροκομματο αν περισσευει!!!εμεις τα κανουμε επιθετικα!!!!! και καλό θα ήταν προτού δημοσιεύετε ρεπορτάζ να ενημερώνεστε λίγο καλύτερα!

Εγω καταθέτω αυτό: σήμερα το πρωΐ, γυρω στις 9:15 συνάντησα μια εντρομη κυρία, η οποία, χωρις να την ξέρω (η τρομάρα ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της), μου είπε ότι περνώντας από την Πλατεία Πετρινού, της επιτέθηκαν ένα σωρό σκυλιά. Στη συνέχεια πήγε στο Δημαρχείο και έκανε καταγγελία. Απορώ πως μερικοί ανεύθυνοι "φιλόζωοι" μας προτρέπουν να μάθουμε να συμβιώνουμε με τα σκυλιά αυτά. Οπως επίσης και αυτούς που είναι έτοιμοι να ρίξουν τη φόλα. Οπως πάντα, ο Έλληνας στα άκρα! Ο Δήμος οφείλει να δει σοβαρά το θέμα. Τα ζώα αυτά μπορεί να είναι φορείς σοβαρών και μη ασθενειών και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Πρέπει να εμφανιστούν στην πόλη λεισμανιασεις, εχινοκοκκιάσεις, μυκητιάσεις κλπ για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι; Ή δεν υπάρχουν αρμόδιοι;

Οπως πάντα, ο Έλληνας στα άκρα!Γελάνε και οι ξερολιθιές!

Αν κολλήσουν περισσότερο από 20λεπτο, επεμβαίνει κτηνίατρος;

Δεν ξέρω αν κόπροσκυλα υπαρχουν στην πλατεία πετρινου η αν υπάρχουν πολλα περισσότερα δίπλα μας και ανάμεσα μας......

Για να κολλήσει ο άνθρωπος εχινοκοκκίαση, θα πρέπει να φάει τα αφοδεύματα μολυσμένου με τον ιό σκύλου, ο οποίος με τη σειρά του για να μολυνθεί, θα πρέπει να έχει φάει ωμά εντόσθια μολυσμένου ζώου, όπως αρνί. Η δε λεισμανίωση, μεταφέρεται από ζώο σε ζώο κι όχι στον άνθρωπο. Τέτοιο κίνδυνο θα είχαμε σε περίπτωση που ζούσαμε στις Ινδίες, όπου τα ζώα κι οι άνθρωποι προσβάλλονται από καλαζάρ. Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο άνθρωπος δεν κολλά ασθένειες από τα σκυλιά, αλλά αντίθετα τα σκυλιά κινδυνεύουν από τις ανθρώπινες ασθένειες και γι' αυτό άλλωστε τα εμβολιάζουμε. Καλό λοιπόν θα ήταν πριν σπείρετε τον πανικό στους συνδημότες μας, να έχετε ενημερωθεί ανάλογα από κτηνιάτρους, οι οποίοι είναι άλλωστε κι οι ειδικοί επί του θέματος.

Ειναι και κάτι αδέσποτα περιστέρια που πετάνε στην πόλη εδω και εκει...Μα καλα ,δεν υπάρχει δημοτική αρχη;Μια γιαγιά προχθές έκανε καταγγελία στο Δήμο πως της επιτέθηκαν για να της φάνε 1/2κιλο ψωμί που είχε σε τσάντα.Να λοιπόν που η ταινία "τα πουλιά" του Χιτσκοκ ,έχει εφαρμογή στην Τρίπολη.Για να μην πούμε για αδέσποτα σπουργιτια,μπεκατσες και δεκαοχτουρες που ασυνείδητοι αφήνουν ελεύθερα για να κάνουν ζημιές.....ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!!

ο συνταξιούχος αντικρατιστης ιατρός, κατά παράξενο τρόπο, είναι περισσότερο ειδικός στην ΄΄θεωρία των δυο ακρών΄΄ παρά στην κτηνιατρική.

άλλοι πάλι είναι ειδικοί στην απόδειξη της ανίκητης βλακείας