Προχωρεί η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα - Θα κάνει πίσω ο Καμπόσος με την προσωρινή διαχείριση;

Προχωρεί η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα - Θα κάνει πίσω ο Καμπόσος με την προσωρινή διαχείριση;

Σεπτέμβριος 17, 2019 - 12:13
1 σχόλια

Ο σχεδιασμός της προηγούμενης περιφερειακής αρχής για τη διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ έχει περάσει από σαράντα κύματα, με ευθύνη και της ΝΔ ως αντιπολίτευσης. Σήμερα, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός βρίσκεται στα Γιάννινα, στην πρότυπη μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ, όμοια με τη μονάδα που έχει σχεδιαστεί για την Πελοπόννησο, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία της.

Δεν είναι μόνον συμβολική η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη μονάδα. Όπως δεν ήταν συμβολική η επίσκεψη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα τον Ιούλιο στα Γιάννινα, όπου είχε μεταβεί, για να δει πώς δουλεύει η μονάδα τον Ιούλιο.

Στην Πελοπόννησο έχουν καταλαγιάσει, πλέον, οι φωνές που εναντιώνονταν στη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων. Από την ημέρα που τη διακυβέρνηση της χώρας ανελήφθη από τη ΝΔ, όλα μοιάζουν... καλώς καμωμένα. Ο δήμαρχος Άργους, όμως, Δ. Καμπόσος, στη συνεδρίαση του ΔΣ Άργους - Μυκηνών χθες, είχε θέσει το θέμα «Περί παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου: ''Κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων''». Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμπόσος είχε σφόδρα εναντιωθεί στο έργο ΣΔΙΤ, «τρέχοντας» δική του προσωρινή διαχείριση, όταν περιφερειάρχης ήταν ο Π. Τατούλης.

Τώρα που, όπως φαίνεται, ο Παναγιώτης Νίκας θα προχωρήσει στη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης εγκρίνει, ο κ. Καμπόσος θα επιμείνει στη δική του διαχείριση; Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Καμπόσος είχε στηρίξει τον Παναγιώτη Νίκα στον προεκλογικό του αγώνα. Όπως επίσης να πούμε ότι ο κ. Καμπόσος είχε διαγραφεί από τη ΝΔ εξαιτίας της επίθεσής του στον Γιάννη Μπουτάρη.

Πάντως χθες, η παράταξη «Δυνατή Πόλη» με επικεφαλής τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, όπως ήταν αναμενόμενο, καταψήφισε το θέμα της παράτασης προθεσμίας για το έργο «Κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων», εκφράζοντας την συνολική τους αντίθεση για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο χαρακτήρισαν άχρηστο για την πόλη και τους δημότες, αφού προχωρά άμεσα η κατασκευή της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως προβλέπεται από το ΣΔΙΤ, που έχει ολοκληρώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα πρέπει να μετατραπεί σε Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλωμένων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.), με νέο κόστος ανακατασκευής και συμπλήρωσης της εγκατάστασης, όπως προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ).

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του argolidaportal.gr για τα όσα έγιναν στο ΔΣ χθες.

 

Γαλανιάδη Εύα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

«ανάγκα και οι Θεοί πείθονται» ..διαφωνείτε; «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πάντα», μετανιωμένοι που δεν αποφασίσαμε κάποια ενέργεια την στιγμή που έπρεπε.........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.