Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Γορτυνίας με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Γορτυνίας με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία

Δεκέμβριος 15, 2019 - 20:03
0 σχόλια

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Γορτυνίας με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Α νάπτυξη και Κυκλική Οικονομία με Δ.Τ. ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, για την υλοποίηση της πράξης «Υποστήριξη στην υλοποίηση μελετών του Δήμου Γορτυνίας Ν. Αρκαδίας στο Πρόγραμμα «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων ΟΤΑ Β’ Δράση», που εντάχθηκε για χρηματοδ ότηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας ενέκρινε το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης.

Ορίζει μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας, τον Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Χαρ. Κούλη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Απόστολο Αποστολόπουλο.

Ορίζει μέλος στην Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας τακτικό τον δημοτικό υπάλληλο κ. Δημήτρη Κουτσιάδη με αναπληρώτρια την δημοτική υπάλληλο κ. Γεωργία Μονοκρούσου.

Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Γορτυνίας, κο Ευστάθιο Χαρ. Κούλη για την υπογραφή της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης.

Με την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση υλοποιείται η αμοιβαία συνεργασία των συμβαλλομένων, με σκοπό την από κοινού συμμετοχή στην ωρίμανση των αναπτυξιακών έργων της παρούσας, ως και την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου στην εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών και μελετών.

Η συμβουλευτική, υλική και οικονομικό-τεχνική υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου περιλαμβάνει τον από κοινού σχεδιασμό, σύνταξη και υλοποίηση, μετά των απαιτούμενων συμβουλευτικών και τεχνικών υπηρεσιών και εργασιών των εξής έργων που αφορούν σε:
 Μελέτη ανάπλασης πλατείας Μυγδαλιάς.
 Μελέτη ανάπλασης συνοικισμού Αγίας Παρασκευής.
 Μελέτη ανάπλασης πλατείας Βαλτεσινίκου.

Η τεχνική Υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου περιλαμβάνει:
Α) την εκπόνηση των απαιτούμενων τεχνικών μελετών (Τοπογραφική, Υδρογεωλογική, Ειδική Αρχιτεκτονική και Ηλεκτρομηχανολογική) για την ανάπλαση της πλατείας Μυγδαλιάς,
Β) την εκπόνηση των απαιτούμενων τεχνικών μελετών (Τοπογραφική, Ειδική Αρχιτεκτονική, Ηλεκτρομηχανολογική και Υδραυλική) για την ανάπλαση του συνοικισμού της Αγίας Παρασκευής,
Γ) την εκπόνηση των απαιτούμενων τεχνικών μελετών (Ειδική Αρχιτεκτονική, Στατιστική και Ηλεκτρομηχανολογική) για την ανάπλαση της πλατείας Βαλτεσινίκου,
Δ) τη σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης και ΣΑΥ –ΦΑΥ
Ε) συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Αρμόδια Υπηρεσία για τις παραπάνω δράσεις καθίσταται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου που θα έχει την αρμοδιότητα ελέγχου, σύμπραξης και έγκρισης των μελετών και τευχών, ενώ η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ θα έχει την ευθύνη συλλογής κι επεξεργασίας στοιχείων και σύνταξης των μελετών.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που από την εξέλιξη του έργου προκύψουν προσαρμογές ή νέες ανάγκες λόγω ευρημάτων που θα εντοπιστούν, θα γίνει κατάλληλη προσαρμογή ή τροποποίηση της σύμβασης σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων από το άρθρο 3 υπηρεσιών και εργασιών, ανέρχεται στο ποσό των ογδόντα επτά χιλιάδων ευρώ (87.000€) συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων. Από αυτές ποσό 85.000,00€ θα συνεισφέρει ο Δήμος Γορτυνίας σε βάρος του προϋπολογισμού του προερχόμενο από επιχορήγηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σύμφωνα με τη με Αρ.Πρ. (0)103758_19/18-10-2019 ανακοίνωση έγκρισης ένταξης των μελετών των αναφερόμενων έργων στο Πρόγραμμα «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων Ο.Τ.Α.» Β Δράση και ποσό 2.000,00€ θα συνεισφέρει η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ από ιδίους πόρους της, που προέρχεται από τους ετήσιους πόρους από τα μέλη της. Βεβαίως, η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ θα συνεισφέρει επιπροσθέτως με την τεχνογνωσία, την εμπειρία από αντίστοιχα έργα, τις υποδομές και το προσωπικό που διαθέτει για την υλοποίηση της Πράξης προς όφελος του Δήμου Γορτυνίας και την ανάπτυξη της περιοχής.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.