Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μεγαλόπολης

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μεγαλόπολης

Νοέμβριος 13, 2017 - 14:32
0 σχόλια

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου "Ασφαλτόστρωση δρόμου προς Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Δραμπάλας Ακόβου"¨υπέγραψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση του οδοστρώματος και ταυτόχρονα θα γίνουν εργασίες συντήρησης σε σημεία όπου χρήζουν ανάγκης επί της Επαρχιακής Οδού προς Ι.Ν Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Δραμπάλας Ακόβου.

Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι η δημιουργία και η επίτευξη:
- Βελτίωση της μετακίνησης των κατοίκων
- Επαρκούς δικτύου προσπέλασης των επισκεπτών

Το αναφερόμενο δίκτυο είναι δημοτικό και σήμερα η πρόσβαση είναι ευχερής ακόμα και με Ι.Χ. Οι επεμβάσεις συμβάλλουν στην βελτίωση της πρόσβασης των οχημάτων, εξασφαλίζουν τις μετακινήσεις των επισκεπτών και κατά συνέπεια αποτελούν παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών καθώς επίσης αναδεικνύουν τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Δεδομένου ότι ο Κύριος του Έργου δεν διαθέτει πόρους για τη χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου Έργου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Νόμου 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και ο Δήμος Μεγαλόπολης , αποφάσισαν να συμπράξουν, προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή, εμπρόθεσμη και άρτια υλοποίηση του παραπάνω έργου.

Ως εκ τούτου ο Δήμος Μεγαλόπολης εκχωρεί το δικαίωμα υλοποίησης του έργου, που αφορά στην εδαφική του περιφέρεια προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου με Φορέα Υλοποίησης την Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00 € συμπεριλαμβανομένου των Γ.Ε. & Ο.Ε., των απροβλέπτων, της αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. Ο αναλυτικός προϋπολογισμός του έργου, ως Παράρτημα Ι , αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης Οι πόροι για την εκτέλεση του έργου θα εκταμιεύονται από τις πιστώσεις του ΕΑΠ Μεγαλόπολης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.