Πρόγραμμα βελτίωσης βιότοπων και ενίσχυσης θηράματος στην Αρκαδία (pics,vid)

Πρόγραμμα βελτίωσης βιότοπων και ενίσχυσης θηράματος στην Αρκαδία (pics,vid)

Οκτώβριος 19, 2017 - 13:27
3 σχόλια

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει ένα πρόγραμμα που έχει εκπονήσει σε συνεργασία με όλους τους κυνηγητικούς συλλόγους για τη βελτίωση βιότοπων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και υπεύθυνος θηροφυλακής της κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ.Ρουμελιώτης μίλησε για τη δράση αυτή, η οποία συνεχίζει και προσφέρει στους κυνηγούς  8 τόνους βίκο και 4 τόνους βρώμης για τα θηράματα με στόχο τη διατήρηση και βελτίωση πολλών και σημαντικών βιοτόπων.

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ.Τατούλης  θα υλοποιήσει ένα ακόμα πρόγραμμα για να δημιουργηθεί ένα εκτροφείο θηραμάτων, αλλά και ένα κέντρο εκπαίδευσης σκύλων» τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης.

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι από τους κυνηγετικούς συλλόγους Τρίπολης, Δημητσάνας, Άστρους, Λεωνιδίου, Μεγαλόπολης, Τροπαίων και της Βυτίνας όπου και παρέλαβαν τους σπόρους που θα σπείρουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και υπεύθυνος θηροφυλακής της κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης μίλησε για τη συνεχή και διαχρονική αλληλεπίδραση των κυνηγών µε τη φύση και την άγρια πανίδα η οποία καθιστά τους  κυνηγούς τους πρώτους χρήστες αυτού του φυσικού πόρου οι οποίοι έχουν αντιληφθεί σε βάθος τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας και της υγείας των οικοσυστημάτων.

Να αναφέρουμε ότι σκοπός των έργων και των παρεμβάσεων στους βιότοπους είναι ο εντοπισμός και περιορισμός παραγόντων (π.χ. περιορισμένα διαθέσιμα τροφής, ελάχιστα αποθέματα νερού κ.ά.) που δυσχεραίνουν τη διαβίωση και ανάπτυξη ενός θεαματικού πληθυσμού σ’ έναν βιότοπο, κα η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, σ’ έναν βιότοπο, έτσι ώστε να μπορέσει να δεχτεί και να συντηρήσει έναν αριθμό απελευθερωμένων θηραμάτων.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος μίλησε για τη συμβολή των κυνηγών στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Αρκαδίας, με την Περιφέρεια να ποντάρει στον κυνηγετικό τουρισμό.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πρόγραμμα βελτίωσης βιότοπων και ενίσχυσης θηράματος στην Αρκαδία


3 Σχόλια

Eμπρός της γης οι κατσαπλιάδες ή το χόμπι μου είναι να σκοτώνω

Ποιά λογική, το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε και απελευθέρωσε τόσα ζωντανά που τώρα πια είναι αργά

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.