Το πρόγραμμα του 43ου φεστιβάλ ΚΝΕ - οδηγητή

Το πρόγραμμα του 43ου φεστιβάλ ΚΝΕ - οδηγητή

Ιούλιος 21, 2017 - 17:11
0 σχόλια

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα από το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ για το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.

 Η Χρύσα Καροπούλου, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, είπε:

"Παρουσιάζουμε σήμερα το βασικό κορμό του προγράμματος του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Λιμενικού. Το φετινό φεστιβάλ έχει  σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του...αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς...»

 Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω από τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, αν αλλάζει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτό απέδειξε και η εργατική τάξη της Ρωσίας , τον Οκτώβριο του 1917.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή για τις μελλοντικές μαχες μέχρι την τελική νίκη!

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. παρ' όλες τις αδυναμίες και τα λάθη υπήρξε μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, μια ζωή με εξασφαλισμένη δουλειά, Υγεία, Παιδεία, με στέγη - ρεύμα - νερό με ελάχιστο αντίτιμο, με όλες τις προϋποθέσεις ένας νέος να κάνει οικογένεια όταν το επιλέξει. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά. Ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Καλούμε λοιπόν τον λαό και την νεολαία τoυ νομού να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος που εδώ και 43 χρόνια ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε την νεολαία σε ένα Φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που δίνει βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, που χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, μακριά από σπόνσορες και χορηγούς.

 

Ο Γιάννης Κατσιμπούρης, στέλεχος της ΚΝΕ παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του φεστιβάλ είπε:

 " Οι κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ  στη Μεσσηνία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

-Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα

- Αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση βάσει του έργου του Τζον Ριντ " 10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο" εμπλουτισμένο με μελοποιημένα ποιήματα δημιουργών που εμπνευστήκαν από τη νίκη της εργατικής τάξης και την προσπάθεια οικοδόμησης του πρώτου εργατικού κράτους που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

-Συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

- Συναυλίες από μαθητικά και ερασιτεχνικά συγκροτήματα

- Ομιλία από το Νίκο Σοφιανό μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

- Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντινού

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στην Οχτωβριανή Επανάσταση και Επιτεύγματα του Σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα, στην οποία θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

Στον χώρο επίσης  θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» με ειδικές προσφορές για τις μέρες του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει χώρους ενάντια στα ναρκωτικά, για τους μαθητές και παιδότοπο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.