Το πρόγραμμα των εγκαινίων της Έκθεσης του CERN στην Τρίπολη

Το πρόγραμμα των εγκαινίων της Έκθεσης του CERN στην Τρίπολη

Οκτώβριος 04, 2015 - 19:37
1 σχόλια

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, το CERN έρχεται στην Τρίπολη, προκειμένου, μέσα από μια ξεχωριστή έκθεση, να μας φέρει κοντά στην τεχνολογία και σε όσα θαυμαστά συμβαίνουν στο μεγάλο αυτό ερευνητικό κέντρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες διακεκριμένων καθηγητών, αλλά και φοιτητές που εργάστηκαν στους κόλπους του θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και τις εντυπώσεις τους. Η έκθεση «Επιταχύνοντας την Επιστήμη» θα φιλοξενηθεί από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τριπόλεως από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Παυλής σάς προσκαλούν να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα των εγκαινίων της έκθεσης του CERN στην Τρίπολη, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στις 17:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

17:00 Προσέλευση

17:30 Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνου Μασσέλου

17:45 Χαιρετισμός του Δημάρχου Τρίπολης Δημητρίου Παυλή

18:00 «Η δημιουργία της μάζας στο αρχέγονο Σύμπαν», Γ. Ηλιόπουλος, Ακαδημαϊκός, καθηγητής της Θεωρητικής Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων.

19:00 Διάλειμμα

19:20 «Το CERN στην πρωτοπορία της Έρευνας-Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης», ομότημη καθηγήτρια Θ. Παπαδοπούλου, μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελποννήσου

19:40 Εντυπώσεις από σπουδαστές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εργάστηκαν στο CERN, Τζένη Ρόμπα, Πάνος Σαμαρτζής, Αγγελική Σπηλιωτοπούλου

20:20 Συζήτηση και λήξη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.