Πρόγραμμα τελετής υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας στην Τεγέα και στην Τρίπολη (pics,vid)

Πρόγραμμα τελετής υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας στην Τεγέα και στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 12, 2020 - 13:36
0 σχόλια

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 στις 12:50 θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ολυμπιακής φλόγας των θερινών ολυμπιακών αγώνων «Τόκυο 2020» στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας, ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Μακαρούνης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου αναλύοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αλλά και την πορεία της ολυμπιακής φλόγας.

Ο κ. Τζιούμης μίλησε αρχικά για την κεντρική εκδήλωση που θα γίνει, ύστερα από κάποιες μικρές αλλαγές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Φλόγα.

Οι πολίτες έχοντας τη δική τους προσωπική ευθύνη γνωρίζουν αν μπορούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση

Αξίζει αν αναφερθεί ότι στην τελετή Τεγέα θα παρευρεθεί και ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πικραμμένος.

Το πέρασμά της από την Τεγέα δεν γίνεται τυχαία, καθώς το 1934 στην περιοχή βρέθηκαν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και από εκεί γεννήθηκε η ιδέα της τελετής της αφής της ολυμπιακής φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας έως την πόλη που θα διοργανώνονταν οι εκάστοτε Ολυμπιακοί Αγώνες. Ύστερα στις 20 Ιουλίου 1936, ημέρα Δευτέρα, η Φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην Ιερά Άλτη από τον ήλιο με τη βοήθεια ενός κοίλου κατόπτρου. Η πρώτη επίσημη Αφή ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, τότε, ήταν πλέον  γεγονός. Σύμφωνα με το τελετουργικό, την Αφή πραγματοποιεί η Πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), που βρίσκεται απέναντι από το ναό του Δία, στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκεί η Πρωθιέρεια ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλοντας την επίκληση.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κ. Αθανασόπουλος διάβασε ένα μικρό απόσπασμα από το πρακτικό από τα αρχεία του Τεγεατικού Συνδέσμου το 1934 όπου η ολυμπιακή επιτροπή είχε βρεθεί στην περιοχή.

Τέλος ο κ. Μακαρούνης παρουσίασε του αθλητές που θα μεταφέρουν τη Φλόγα στην Τρίπολη και μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Φλόγα στον δήμο.

Τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών, που έχουν διακριθεί στα αγωνίσματά τους σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο και θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία είναι τα εξής:

Μαρία Χαραλαμποπούλου

Ελευθερία Ρηγοπούλου

Ιάσων Θανόπουλος

Θοδωρής Βινατσέλας

Γιώργος Μπαλής

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πρόγραμμα τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.