Πρόγραμμα εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Πρόγραμμα εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ιανουάριος 19, 2015 - 09:21
2 σχόλια

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 ξεκινάει η εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου η οποία θα είναι τελικά διπλή -όπως σας είχαμε ενημερώσει- δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές που έχουν δηλώσει έστω και μια φορά κάποιο μάθημα είτε χειμερινού είτε εαρινού εξαμήνου να το συμπεριλάβουν στη συμπληρωματική δήλωση. Η προκήρυξη των εθνικών εκλογών σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της διπλής εξεταστικής εξόργισε τους φοιτητές.

Φυσικό επακόλουθο ήταν καθυστερημένη έκδοση του προγράμματος της εξεταστικής. Στο μεταξύ ενώ το σύστημα έπρεπε να είχε ανοίξει για τις συμπληρωματικές δηλώσεις τελικά τα τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν τη διαδικασία αυτή για 2 τουλάχιστον ημέρες. Στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών το ΔΣ των φοιτητών μετά από αντιδράσεις των συναδέλφων για τις ημέρες των μαθημάτων ανέλαβε να φτιάξει εκ νέου το πρόγραμμα με παράταση μίας ημέρας στην εξεταστική περίοδο και λαμβάνοντας υπόψιν το πότε μπορούν να έρχονται οι καθηγητές, τους συναδέλφους που μένουν μακριά, αυτούς που δουλεύουν, του Κύπριους που έχουν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και φυσικά τα μαθήματα που χρωστούν οι περισσότεροι φοιτητές.

Το πρόγραμμα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση προς όλους τους φοιτητές στα ανάλογα group στο Facebook. Εγκρίθηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια και τους εμπλεκομένους καθηγητές ενώ ο πρόεδρος του τμήματος Κ. Σαγιάς έδωσε μια επιπλέον μέρα παράταση στην εξεταστική για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όσο γίνεται περισσότεροι συνάδελφοι και να αποφευχθεί χωροταξικό πρόβλημα. Το τελικό πρόγραμμα της εξεταστικής είναι αναρτημένο εδώ.

Στο τμήμα οικονομικών επιστημών και πάλι το πρόγραμμα είναι τέτοιο που παιδιά του 4ου έτους που δεν χρωστάνε πολλά μαθήματα να καταλήγουν να τα δίνουν σχεδόν όλα μέσα στην ίδια εβδομάδα! Σε αντίθεση με το κλίμα ομόνοιας μεταξύ των μελών του ΔΣ του τμήματος πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έρχεται το κλίμα στο οικονομικών επιστημών κάθε άλλο παρά ομόνοια το χαρακτηρίζει. Εκεί παρόλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πολλούς φοιτητές, το εκλεγμένο ΔΣ ακόμα και μετά από παράκληση μεμονωμένων μελών του δεν συνεδρίασε ποτέ κυρίως γιατί το ατομικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το συλλογικό για ακόμα μια φορά. Με την ελπίδα ότι το Μάη στις φοιτητές εκλογές οι φοιτητές θα εκτιμήσουν σωστά ποιοι πήραν την καρέκλα και ποιοι νοιάστηκαν πραγματικά σας παραθέτω το πρόγραμμα εξεταστικής στο τμήμα οικονομικών επιστημών

Το πρόγραμμα της εξεταστικής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών βρίσκεται εδώ.

ΥΓ: Επειδή πάλι θα ακούσω διάφορα θα διευκρινίσω ότι ΔΕΝ είμαι ΔΑΠΙΤΗΣ, ΔΕΝ ανήκω σε κομματικές παρατάξεις όπως ΔΑΠ, ΚΝΕ, ΑΡΕΝ κλπ ΔΕΝ είμαι ούτε καν μέλος της νεολαίας κάποιου κόμματος και ΔΕΝ  είμαι κομματόσκυλο. Εδώ μέσα θα διαβάσετε μόνο αλήθειες! Δεν είμαι ο σωτήρας της σχολής ούτε ο φωτεινός παντογνώστης. Γράφω αυτά που βλέπω και εφόσον τα έχω διασταυρώσει.

Καλή εξεταστική σε όλους


2 Σχόλια

Στο κείμενο αυτό γράφω όλα όσα πιστεύω οτι χρειάζεται να ξέρεις για μένα. Επίτρεψε μου να μην απαντήσω σε αυτό. Αν βρίσκοσουν στην εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση ίσως και να μπορούσες να απαντήσεις μόνος σου στο ερώτημα αυτό! http://www.arcadiaportal.gr/news/eortastikos-aionios-foititis

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.