Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενεργειακές κοινότητες

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενεργειακές κοινότητες

Μάρτιος 06, 2019 - 11:41
0 σχόλια

Την προκήρυξη του πρώτου έργου από το ΕΣΠΑ για τις ενεργειακές κοινότητες προανήγγειλε χθες στη βουλή ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης. Η σχετική αποκάλυψη έγινε από τον υπουργό ενέργειας σε απάντηση που έδωσε στα αιτήματα των εκπροσώπων φορέων των φωτοβολταϊκών και ειδικά των αγροτικών φωτοβολταϊκών που ζητούσαν μεγαλύτερη τιμή αποπληρωμής από το προβλεπόμενο +5% για ιδιώτες και +10% για ενεργειακές κοινότητες από την τιμή της δημοπρασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, το πρώτο έργο ΕΣΠΑ για τις ενεργειακές κοινότητες θα προβλέπει επιδότηση έως το 40% της επένδυσης ενώ το πρώτο ποσό που θα προκηρυχθεί θα είναι 25 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός προέτρεψε μάλιστα τους αγρότες να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες προκειμένου να ωφεληθούν από τη νέα πρόσβαση σε χρηματοδότηση καθώς όπως είπε η τιμή δεν μπορεί να πάει πάνω από το 10% που προβλέπεται για τις ενεργειακές κοινότητες. Ο ίδιος πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διάλογος για πιο ευνοϊκό πλαίσιο από το ισχύον σε σχέση με τις ενεργειακές κοινότητες.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.