Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Λεωνίδιο

Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Λεωνίδιο

Οκτώβριος 20, 2017 - 18:50
0 σχόλια

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Α) Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου 2017 μέχρι της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017
Β) Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 26ης και 27ης Οκτωβρίου 2017 όλων των καταστημάτων (Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ, Τραπεζών ) καθώς και των οδών, πλατειών, μνημείων κλπ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Α) Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Υπηρεσίες, τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, τα Ν.Π.Δ.Δ. με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
Β) Ώρα 11:00 στο Ηρώο των Πεσόντων, θα γίνει συγκέντρωση μαθητών και μαθητριών των σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, με τις Σημαίες τους και τους εκπαιδευτικούς τους, όπου θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων. 
Ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος.  Ακολουθεί η δοκιμαστική παρέλαση των μαθητών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Α)  Ώρα 07:30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Β) Ώρα 10:00 προσέλευση Δημοτικών Συμβούλων και Προϊσταμένων Δημόσιων Υπηρεσιών στο Δημαρχείο(Φάμπρικα) και όδευση προς τη Μητρόπολη.
Γ) Ώρα 10:30 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, Κα Κόκκωνα Σταυρίνα.
Στη συνέχεια, Αρχές, Σχολεία, Οργανώσεις κλπ, με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο των Πεσόντων. (Τα σχολεία προπορεύονται.)
Στο Ηρώο θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών, σύντομη ομιλία Δημάρχου, κατάθεση στεφάνων με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον τελετάρχη, στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
Η τελετή θα κλείσει με τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των αθάνατων νεκρών και τον Εθνικό  μας Ύμνο.
Μετά το τέλος των προαναφερθέντων, θα γίνει η παρέλαση των μαθητών-τριών με τις Σημαίες τους.
Δ) Ακολουθεί Δεξίωση στο Δημαρχείο.
Οι ιερείς καλούνται να μεριμνήσουν για την κωδωνοκρουσία και να καθορίσουν τα της Ιεροτελεστίας.
Ο Κος Διοικητής του Α.Τ Λεωνιδίου, παρακαλείται να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξεως, κυκλοφορίας και σταθμεύσεως των οχημάτων κλπ, πριν και κατά τη διάρκεια του Προσκυνήματος των μαθητών την 27η Οκτωβρίου στο Μνημείο των Ηρώων, κατά την πορεία των Σχολείων στην Μητρόπολη την 28η Οκτωβρίου καθώς και κατά τη διάρκεια της τελετής και της παρέλασης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  

                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

                                                        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ

Πηγή: leonidion.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.