Πρόγραμμα εορτασμού της 189ης Επετείου της Άλωσης την Τρίπολης

Πρόγραμμα εορτασμού της 189ης Επετείου της Άλωσης την Τρίπολης

Σεπτέμβριος 08, 2010 - 11:45
1 σχόλια

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 Ώρα: 10.30

Στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών
των Αγωνιστών του 1821 και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Προσκόπους και Oδηγούς, οι οποίοι θα προσέλθουν με τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους τους.

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή του ηλίου της 25ης Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και τη δύση της 26ης Σεπτεμβρίου 2010. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 25ης και
26ης Σεπτεμβρίου 2010, όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της
Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και των Τραπεζών καθώς και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ώρα: 07.15
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.
Ώρα: 08.00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού.

Ώρα: 10.30
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Aγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡOΥ.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Φώτιο Τούντα, Καθηγητή Φιλόλογο.

Ώρα: 11.00
Συγκέντρωση των Επισήμων και του Λαού στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη και σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του εθνι-
κού Ύμνου. Στις ανωτέρω εκδηλώσεις θα παραστούν, προσκαλούμενοι με το παρόν, αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών, Πολεμιστών και Εφέδρων των ενδόξων πολέμων μας, με τα παράσημα και μετάλλιά τους, τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Ώρα: 11.45
Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων,
Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων
Προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Tάσου Σεχιώτη (πρώην Kέννεντυ) .

Ώρα: 19.00
Υποστολή Σημαίας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

μολις τελειωσει η παρελαση να ριξουμε και κανα τσαμικο στη πλατεια αρεως ετσι οπως την εχετε κανει. χαααααλλλιιιιιαααααα ρεεεεεεεεεεεεεεεε