Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Μάρτιος 02, 2018 - 17:41
9 σχόλια

 

Κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή πρόκειται να απαγγελθούν στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Oπως μεταδίδουν επίσης, εκτός των όπλων τους, κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡT, οι δύο Έλληνες προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης  τους.

Νωρίτερα, πάντως, η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους, κάνοντας λόγο μόνο για παράνομη είσοδο και τονίζοντας ότι το περιστατικό, για το οποίο έγινε στο ΓΕΕΘΑ μεγάλη σύσκεψη με όλη την ηγεσία προέκυψε από λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ χθες.

«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει δίκη των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία και για το αν υπάρχει φόβος, η γείτονος να εκμεταλλευτεί διαφορετικά το γεγονός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουμε, το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή οι δύο Ελληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρόμο τους και επαναλαμβάνω βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελληνων αξιωματικών στην χώρα μας». 

Οι δύο Ελληνες ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων, ενώ έχουν ανοίξει διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Σε γενικές γραμμές υπάρχει ανησυχία, ωστόσο οι επαφές συνεχίζονται, αν και οι περισσότεροι δίαυλοι σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν διακοπεί.

(ΠΗΓΗ: kathimerini.gr)

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Συνεχίζεται ακατάπαυστα η τουρκική προκλητικότητα, καθώς η εθνομηδενιστική κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου έχει δώσει όλον τον χώρο στους τούρκους να κλιμακώνουν τις προκλήσεις.

Λογικά θα γίνει ότι και στο τηλεπαιχνίδι Deal με τον τραπεζίτη. Δηλαδή "ανταλλαγή"! Να δούμε πόσους δικούς τους θα αφήσουμε ωστε να μας επιστρέψουν τους 2 δικούς μας...

Ενώ εμείς...LARRRGE! Έρχονται με τα αεροπλάνα τους κάνουν παραβιάσεις, πέφτει και κανένας στην θάλασσα, τον μαζεύουμε, τον πάμε νοσοκομείο και αμέσως μετά τον στέλνουμε πίσω με το ελικόπτερο.

Άλλο ένα παιχνίδι του Σουλταν ερντογαν για να πάρει πίσω τους 8 πραξικόπηματιες !Θα τους ανταλλάξει με τους 2 δικούς μας που κατα πάσα πιθανότητα τους αρπάξανε σε ελληνικό έδαφος τα μεμετια !Και την ίδια ώρα ο υπερυπουργός ειναι άφαντος ,ντυμένος με στολή ΟΥΚ και τρώει και πίνει σε καποιο φυλάκιο !!!Οι δημόσιοι υπαλλήλοι του ΓΕΣ δεν έχουν κανει καμια δήλωση ακόμα !!

''το εξπρές του μεσονυχτίου'' θα το ξαναδούμε στις οθόνες μας με τους φιλότουρκους πολιτικούς μας λόγω της πολιτικής κατευνασμού του θηρίου που ακολουθούν με την Τουρκία. Μετά θα μας φέρουν την Β' τουρκοκρατία. ΞΥΠΝΑΤΕ θα φτάσουν την Ελλάδα μέχρι το αυλάκι... Υπενθύμιση: ''Κανένα έλεος στους γενίτσαρους'' Πρίγκιψ Ευγένιος της Σαβοίας, πολιορκία Βιέννης 1683

Αυτη την στιγμή με τους μίσους πιλότους στην φυλακή για το πραξικόπημα ,με ικανούς αξιωματικούς του στρατού τους και αυτούς φυλακή για το πραξικόπημα ,και με τα μισά άρματα τους απο τον Έβρο στο συριακό αφριν ,οι δικοί μας προδότες τρέμουν και αφήνουν τα μεμετια να περνούν όλες τις κόκκινες γραμμές !Καθολου τυχαία η τοποθέτηση του κουνέλη στο υπουργείο εθνικής άμυνας ένα ανίκανο και αχυράνθρωπο ,του άθεου θιάσου που αυτοαποκαλείται ελληνική κυβέρνηση !

Πως οι Τούρκοι ήξεραν οτι Αξιωματικός θα πέρναγε την συγκεκριμένη ώρα και απο το δρομολόγιο αυτό ; Γιατί δεν αντέδρασαν οι Έλληνες Αξιωματικοί ; Το ότι τους άφησαν να επικοινωνήσουν μέσω κινητών με την Μονάδα τους κατά την σύλληψη τι μας λέει;..Ποιες Στρατιωτικές ενέργειες έγιναν ,αν έγιναν αμέσως μετά την σύλληψη που να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι ήταν πεζοί ! ΤΟ ΓΕΣ αποκρύβει το Γεγονός και το κάνει γνωστό μετά απο 24ώρες και ενώ η Κυβέρνηση χαζογελά στις Παραδόσεις των Υπουργείων και στην Ορκωμοσία στο Προεδρικό, ενώ στον Έβρο έχουν όλοι παγώσει !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.