Το προφίλ της Σπάρτα Πράγας

Το προφίλ της Σπάρτα Πράγας

Αύγουστος 29, 2015 - 15:08
0 σχόλια

Η Τσέχικη Σπάρτα Πράγας είναι ην ομάδα από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας που θα βρει ο Αστέρας Τρίπολης στον δρόμο του στον 11ο όμιλο του Europa League και μάλιστα στην στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Η Σπάρτα Πράγας αποτελεί μία από τις ιστορικότερες ομάδες του Τσέχικου ποδοσφαίρου και μία ομάδα με συχνές παρουσίες στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές  ποδοσφαιρικές διοργανώσεις .

Η δευτεραθλήτρια Τσεχίας τις περασμένης αγωνιστικής σεζόν είναι αρκετά γνώριμη στο Ελληνικό κοινό αφού κατά το παρελθόν έχει βρεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού  στους ομίλους του Champions League. Μέχρι στιγμής στις επίσημες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της χώρας της είναι αήττητη και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Προπονητής της Σπάρτα Πράγας είναι ο παλιός γνώριμος Ζντένεκ Σκάσνι με θητεία και στην χώρα μας στους πάγκους του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού  ενώ μεγάλα αστέρια της ομάδας είναι Νταβίντ Λάφατα πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης αλλά και οι Γίρατσεκ και Ντότσκαλ.

Αναλυτικά το προφίλ της Σπάρτα Πράγας

ΙΔΡΥΣΗ: 1893

ΕΔΡΑ: Ζενεράλι Αρίνα (19.416)

ΤΙΤΛΟΙ: 33 Πρωταθλήματα, 14 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Στεχ, Μίλερ, Μπίτσικ

Αμυντικοί: Μπράμπετς, Κόβατς, Σταϊνχόφερ, Χόλεκ, Νιαμοϊνέσου, Χιμπς

Μέσοι: Μπρέζνανικ, Βάχα, Ματεγιόφσκι, Ντότσκαλ, Μάρετσεκ, Φρίντεκ, Κονάτε, Λιτσίνγκι, Χουσμπάουερ, Κρέιτσι, Γίρατσεκ

Επιθετικοί: Φατάι, Παϊσάο, Λάφατα, Γιούλις

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ήρθαν: Φατάι, Κούμπεκ, Στάινχοφερ, Παισάο, Λιτσίνγκι, Γίρατσεκ, Φρίντεκ, Σάλα, Γίρασεκ

Έφυγαν: Καντεμπάρεκ, Ζέμαν, Ποντάνι, Χόλι, Πάουτσεκ, Σβέιντικ, Τσέρμακ

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.