Τα «είπαν» Μαντάς και οι επαγγελματίες της Βόρειας Κυνουρίας

Τα «είπαν» Μαντάς και οι επαγγελματίες της Βόρειας Κυνουρίας

Ιούνιος 04, 2016 - 16:34
0 σχόλια

Συνάντηση επαγγελματιών, ενόψει καλοκαιριού, παρουσία του Δημάρχου, του διοικητή του αστυνομικού τμήματος και του προέδρου της τ/κ Παρ. Αστρους, πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Σωματείου Επαγγελματιών, στο Διοικητήριο του Παρ. Αστρους.
Στην αρχή τέθηκαν ζητήματα από το προεδρείο του Σωματείου, αλλά και μεμωνομένα από επαγγελματίες, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, τα κουνούπια, η ύδρευση, οι θέσεις στάθμευσης κ.ά, στα οποία ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς απάντησε τα εξής:

    Η αποκομιδή των απορριμμάτων δόθηκε σε ιδιώτη. Από τις 15/6 έως τις 15/9 στο Παράλιο Αστρος θα μαζεύονται τα σκουπίδια σε καθημερινή βάση, ακόμα και Κυριακές. Θα δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες που θα φθάνουν μέχρι και στο 100% απαλλαγή των δημοτικών τελών αν συμμετέχουν στην ανακύκλωση στην πηγή χρησιμοποιώντας τους ξεχωριστούς κάδους στην επιχιερήσεις τους. Τέλος, ο Δήμαρχος, τόνισε τη σημασία του ότι φέτος δεν υπάρχει πλέον χωματερή και πως γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων στη μονάδα του Τάνου.
    Για το νερό και τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού των περασμένων ετών ο κ. Μαντάς είπε πως αυτό θα αποφευχθεί με 24ωρη παρακολούθηση της στάθμης της δεξαμενής του Παραλίου Αστρους. Κάτι που στο παρελθόν δεν γινόταν και προκαλούσε τα προβλήματα
    Για τα ζητήματα στάθμευσης ο Δήμαρχος είπε πως κάθε χρόνο δίνονται 10.000 ευρώ για ενοικίαση δωρεάν χώρων, συμφωνώντας με το προεδρείο του Σωματείου για καλύτερη αστυνόμευση στο χώρο του λιμανιού. Οπως είπε μάλιστα ο πρόεδρος της τ/κ κ. Κωνσταντίνου μεγάλο κομμάτι του προβλήματος θα λυθεί όταν γίνει η διάνοιξη με μονοδρόμηση των παράλληλων οδών της Δουζένη.
    Για τις παραλίες ο κ. Μαντάς είπε πως φέτος ξαναπήραμε τη Γαλάζια Σημαία στην Ακτή Καλλιστώ η οποία (εκτός των άλλων προδιαγραφών σε ΑΜΕΑ, αποχέτευση, ναυαγοσώστη κλπ) θα είναι η μόνη φέτος που θα έχει χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες από τον Δήμο. Στόχος τον επόμενο χρόνο να μπορεί ο Δήμος να εξοπλίσει περισσότερες παραλίες με τις προδιαγραφές της Γαλάζιας Σημαίας. Ναυαγοσώστες πάντως θα υπάρχουν και σε άλλες παραλίες.

Ο Δήμαρχος πριν αποχωρήσει από τη συνάντηση, μαζί με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, πληροφόρησε ότι ο ίδιος και ο Δήμος έχει κληθεί σε απολογία ύστερα από ανώνυμη επιστολή στις αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα σ’ αυτήν αναφέρονται διαφόρων ειδών παραβάσεις επαγγελματιών και πως ο Δήμος αδιαφορεί με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων. Μια επιστολή με πολλά ψέμματα όπως είπε ο κ. Μαντάς, που όμως δημιουργεί προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των ωραρίου της μουσικής και πως οι επαγγελματίες μπορούν να βρουν έναν τρόπο ώστε χωρίς προβλήματα να δουλέψουν την καλοκαιρινή περίοδο. Παρά τις διαφωνίες και τις εντάσεις στη συζήτηση συμφωνήθηκε πως πρέπει να τηρηθεί η περσινή πρόταση, η οποία άλλωστε έγινε και κανονιστική του Δήμου

Από το astrosnews


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.