Προεκλογική άρον άρον μετακίνηση της Ψυχιατρικής κλινικής στην Τρίπολη

Προεκλογική άρον άρον μετακίνηση της Ψυχιατρικής κλινικής στην Τρίπολη

Μάιος 23, 2019 - 08:38
1 σχόλια

Από το τέλος του 2016 , δηλαδή 2,5 χρόνια τώρα ήταν έτοιμο το κτίριο της Ψυχιατρικής κλινικής Ενηλίκων του ΓΠΝΤ. Έτοιμο, φωτισμένο εξωτερικά, άδειο εσωτερικά.

Οι ασθενείς εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σε συνθήκες αναχρονιστικές στο παλιό Ψυχιατρείο. Ποιοί εναντιωνονταν σ’αυτήν την μετακίνηση και γιατί; Πώς πότε ποιοί και γιατί άλλαξαν στάση; Τις τελευταίες εβδομάδες μετακινήθηκαν κάποια κρεβάτια στην καινούργια κλινική, ενώ ξαφνικά στις 20 Μαίου 2019, μία μέρα πριν την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού, ασθενείς και προσωπικό μεταφέρθηκαν άρον άρον στο κτίριο του Παναρκαδικού.

Απροετοίμαστοι και στην κυριολεξία ‘ εν μία νυκτί’ μετακινήθηκαν. Υλικά, αρχεία και κάποιοι εργαζόμενοι παρέμειναν στο εγκαταλελειμμένο πια κτίριο του Ψυχιατρείου να τα φυλάνε.

Τι εξυπηρέτησε η διετής καθυστέρηση και τι η κατεπείγουσα μετακίνηση; Ο ευαίσθητος χώρος της ψυχικής υγείας θέλει ανάλογους χειρισμούς. Όχι κινήσεις εντυπωσιασμού ή άλλων κινήτρων. Το Άσυλο για να κλείσει πρέπει πρώτα να κλείσει στα μυαλά των ανθρώπων. Χρειάζεται γνώση, εμπειρία και όραμα. Όχι ερασιτεχνισμοι και σκοπιμότητες. Αλλιώς ένα νέο μικρό άσυλο θα συνεχίζεται κάτω από ένα κτιριακά καινούργιο περιτύλιγμα.

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.