Πρόεδρος του πρώτου ΦΟΔΣΑ ομόφωνα ο Γιάννης Σμυρνιώτης(video)

Πρόεδρος του πρώτου ΦΟΔΣΑ ομόφωνα ο Γιάννης Σμυρνιώτης(video)

Ιούλιος 05, 2012 - 08:43
1 σχόλια

- διαφωνίες για την εκτελεστική επιτροπή

Πρόεδρος στον πρώτο περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, ο οποίος συστάθηκε μετά από πάρα πολύ χρονικό διάστημα, εξελέγη χωρίς αντίπαλο και ομόφωνα σχεδόν, αφού πήρε τους 40 ψήφους σε σύνολο 45 παριστάμενων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων (4λευκά,1 άκυρο ψηφοδέλτιο), ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης. (Θα ακούσετε και τι δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του στο βίντεο).

Διαφωνίες για την εκτελεστική επιτροπή - το πνεύμα ομοφωνίας δεν καρποφόρησε

Και ενώ υπήρξε ομοφωνία στον πρόεδρο, για τα 6 τακτικά (και 4 αναπληρωματικά μέλη) της εκτελεστικής επιτροπής η πρόταση για διαπαραταξιακή συμμετοχή δεν έγινε αποδεκτή,  δηλαδή να είναι οι δήμαρχοι Νίκας, Πνευματικός, Καμπόσος, Γρυπιώτης, Καφαντάρης και Ανδριανάκος και αναπληρωματικοί οι Κόλλιας (δήμαρχος), Πριφτάκη, Τρυφωνόπουλος και Κούστας (Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι) αναπληρωματικοί. Έτσι προχώρησαν σε κανονική εκλογική διαδικασία με ενιαίο ψηφοδέλτιο και με ελεύθερη συμμετοχή.
Οι υποψήφιοι ήταν 11 και τελικά εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων ως τακτικά μέλη οι:
Ιωάννης Γρυπιώτης(Δήμαρχος Ευρώτα)-35ψήφοι
Δημήτρης Καφαντάρης(Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος)-35ψήφοι
Δημήτρης Καμπόσος (Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών)-33ψήφοι
Αλέξανδρος Πνευματικός (Δήμαρχος Κορινθίων)-30ψήφοι
Ευάγγελος Ανδριανάκος (Δήμαρχος Νεμέας)-29ψήφοι και
Παναγιώτης Νίκας (Δήμαρχος Καλαμάτας)-27ψήφοι
Ως αναπληρωματικά μέλη μετά την αποχώρηση του Σταύρου Κούστα, Δημοτικού Συμβούλου Ερμιονίδας που ήταν αρχικά υποψήφιος και με δεύτερη ψηφοφορία εξελέγησαν οι: Γιάννης Γκιόλας Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων, Κώστας Κόλλιας Δήμαρχος Τριφυλλίας, Αθανάσιος Τρυφωνόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας και Ευάγγελος Χουσελάς Δημοτικός Σύμβουλος Σικυωνίων.

Η μέρα χαρακτηρίστηκε ιστορική
Η εκτελεστική επιτροπή είναι 11μελής, ενώ θα υλοποιεί τις αποφάσεις του ΔΣ που είναι και οι 55 αιρετοί που συμμετέχουν στο Φορέα. Έναν φορέα που πλέον αναλαμβάνει την ευθύνη να συνεργαστεί με την Περιφέρεια και να βρει λύση στο «καυτό» θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, πέρα και πάνω από μικροπολιτική και σκοπιμότητες για το καλό του περιβάλλοντος και των πολιτών αλλά και για την οικονομία, αφού στη συγκυρία που βρισκόμαστε θα πρέπει να κοιτάζουμε και το οικονομικό κόστος, το οποίο βαρύνει τους πολίτες- δημότες.
Είναι πάντως χαρακτηριστική η συζήτηση που έγινε πριν τις εκλογές από τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους-(αποσπάσματα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο….

Ελένη Τράκα

Video: 

youtube://v/xtVj3XPNcYo


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Καλές δουλειές!